Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τούρτα με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα σκέτη «κόλαση»!

Πεντανόστιμο δίχρωμο γλυκό!

9 Φεβρουαρίου 2020 18:07
Τούρτα με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα σκέτη «κόλαση»!

Τούρτα με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα ένα πεντανόστιμο δίχρωμο γλυκό σκέτη «κόλαση»! Επίσης με ζαχαρούχο γάλα μπορείτε να φτιάξετε ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου το οποίο χρειάζεται μόνο 3 υλικά και είναι είναι έτοιμο με 3 κινήσεις!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ

  • 4 κούπες των(250 ml)γάλα
  • 1 βιτάμ(250 γρ)
  • 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
  • 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 80 γρ κουβερτούρα
  • 1 κ.σ γεμάτη μερέντα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

  • 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ(παγωμένο από το ψυγείο)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • Μερέντα για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φόρμα 26-28 εκ. με τσέρκι ρίχνω τα μπισκοτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.

Στη συνέχεια, ανοίγω τη φωτιά, προσθέτω τη ζάχαρη και το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει, το κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.

Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει «πέτσα» και αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα. Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, λίγο λίγο χτυπώντας.

Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα. Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.

Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.

Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα. Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!

Γλυκάκι με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Ένα γλυκάκι με ζαχαρούχο γάλα που θα λατρέψετε, γιατί είναι πανεύκολο και είναι έτοιμο μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Φτιάξτε το γλυκό που θα τρελάνει τους πάντες!

Με το ζαχαρούχο γάλα μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα γευστικά γλυκά, ακόμα και μπουγάτσα, που θα τα λατρέψουν όλοι. Μπορείτε να δείτε την συνταγή παρακάτω!

Υλικά

1 γάλα ζαχαρούχο
1 φυτική κρέμα γάλακτος
3 τεμάχια κρέμα στιγμής
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
250 γρ. ινδοκάρυδο

Δεν χρειάζεται ψήσιμο…

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει σαντιγύ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τις κρέμες στιγμής με το φρέσκο γάλα και στη συνέχεια (χωριστά) το ζαχαρούχο γάλα.

Ενώνουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μας. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε.Ρίχνουμε ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τη βάση ενός μεγάλου τάπερ, ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο..
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share