Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια λαχανικών... για να αγαπήσουν τα παιδιά σας τα λαχανικά!

Θα τα λατρέψουν!

5 Φεβρουαρίου 2020 18:45
Κεφτεδάκια λαχανικών... για να αγαπήσουν τα παιδιά σας τα λαχανικά!

Η πιο εύκολη συνταγή για ζουμερά κεφτεδάκια λαχανικών, ώστε να συνηθίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά σας τα λαχανικά. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Σε περίπτωση ωστόσο που θέλετε να μαγειρέψετε κλασικά κεφτεδάκια, δοκιμάστε αυτή την συνταγή, που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Πάμε τώρα να δούμε πώς θα κάνετε κεφτεδάκια λαχανικών και θα μαγέψετε τους μικρούς μας φίλους!

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες
4 κολοκυθάκια
3 καρότα
1/2 ποτήρι φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός μισο ματσάκι ψιλοκκομένο
2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο
αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κουπα τυρι φέτα σε κομματια ή κίτρινο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα υλικά μας και έπειτα τρίβουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα καρότα και τα σουρώνουμε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Βαζουμε στο ψυγειο το μείγμα για να τραβήξει τα υγρα περίπου 3 ωρες.

Όταν τα πλάθουμε τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα βάζουμε στο λάδι για τηγάνισμα ή στο φούρνο. Σε μισή ώρα το φαγητό σας θα είναι έτοιμο. Μπορείτε να το συνδυάσετε με σαλάτούλα η ρύζι! μπορείτε να φτιαξετε μια ωραιώτατη σάλτσα ντομάτας η σάλτσα φέτας και να τα βουτήξετε!

Καλή όρεξη!

Το μυστικό για να φτιάξετε νόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι! (Video)

Το μυστικό για να φτιάξουμε νόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι έδειξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει αποκαλύψει και το μυστικό για υπέροχα μακαρόνια με κιμά!

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι (κομμένο σε κύβους)
  • 3 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • Ξύσμα και χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε το κρέας και προσθέτουμε
αλάτι και πιπέρι.

2. Τσιγαρίζουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε έξτρα ελαιόλαδο στην κατσαρόλα ιδανικά σε δύο δόσεις, για να μην ρίξουμε τη θερμοκρασία και το κρέας βράσει. (Σε αυτό το σημείο θέλουμε το κρέας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα περιμετρικά.)

3. Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά, επαναφέρουμε το κρέας και προσθέτουμε το αλεύρι και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά
μέχρι να μην βλέπουμε άσπρα σημεία από το αλεύρι στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή.

4. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί, για περίπου 2 λεπτά.

5. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά με μιάμιση ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.

6. Μόλις το κρέας είναι αρκετά μαλακό, το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε χυμό λεμονιού (αναλόγως με το πόσο όξινο το θέλουμε) και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share