Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μοναδικά τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα!

Θα ξετρελαθείτε!

3 Φεβρουαρίου 2020 08:52
Μοναδικά τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα!

Μετά τα πιο εύκολα τυροπιτάκια του κόσμου, βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή για να μαγειρέψεις τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα σε ζύμη σαν κρουασάν.

Είναι πολύ νόστιμα και γίνονται σχετικά εύκολα αρκεί να υπάρχει όρεξη!

Υλικά

200γρ. φέτα
120 γρ. ανθότυρο
2 ποτήρια αλεύρι
1 φακ. μαγιά ξερή
Μισό ποτήρι σπορέλαιο
Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
Μισό ποτήρι γάλα (και λίγο παραπάνω για τη γέμιση)
1 αυγό
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε τη μαγιά

Βήμα 2
Ρίχνουμε στο γάλα, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη

Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι

Βήμα 4
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 5
Χωρίζουμε την αφράτη ζύμη μας σε 3 κομμάτια

Βήμα 6
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα

Βήμα 7
Βάζουμε μια κουταλιά στο καθένα και το διπλώνουμε σε κρουασάν

Βήμα 8
Βουτυρώνουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε πάνω σε αντικολλητικό στους 190 για μισή ώρα

Βήμα 9
Τα τυροπιτάκια με ανθότυρο και φέτα σε ζύμη σαν κρουασάν είναι έτοιμα

Κλασικά και αγαπημένα τυροπιτάκια!

Μετά τα αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια, βρήκαμε μια συνταγή λίγο διαφορετική για... κλασικά και αγαπημένα τυροπιτάκια.

Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις μαμάδες που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους είτε για πρωινό στο σχολείο είτε για απογευματινό ένα τυροπιτένιο σνακ.

Πάμε να δούμε την συνταγή:

Υλικά (για δύο ταψιά τυροπιτάκια)

1 γιαούρτι

1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) με νερό και γάλα σε ίδιες ποσότητες (μισό+μισό)

1 φαρινάπ

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 τυρί φέτα

3 αυγά

1 ασπράδι

λίγο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

1 κρόκο αυγού

μία κουταλιά της σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ αδειάζεις το αλεύρι, προσθέτεις και το αλάτι και τα ανακατεύεις να ενωθούν. Εν τω μεταξύ ζεσταίνεις ελαφρά το νερό με το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνεις μέσα το φακελάκι μαγιάς και ανακατεύεις καλά για να διαλυθεί καλά η μαγιά. Στη συνέχεια και αφού πρώτα έχεις κάνει ένα λάκκο στο μπολ με το αλεύρι και το αλάτι ρίχνεις μέσα το γάλα+νερό+μαγιά όπως και το κεσεδάκι με το λάδι και το γιαούρτι. Τα ζυμώνεις όλα μαζί για να ενωθούν τα υλικά. Αφήνεις στην άκρη τη ζύμη και σ’ ένα μπολ χτυπάς τα αυγά+ασπράδι, βάζεις πιπεράκι και τρίβεις τη φέτα. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια παίρνεις τη ζύμη και κόβεις μικρά μπαλάκια. Καθένα απ’ αυτά τ’ ανοίγεις με πλάστη και μ’ ένα ποτήρι ή φλιντζάνι κόβεις τη ζύμη και τη γεμίζεις κάθε ζυμαράκι με τη γέμιση. Προτεινόμενο σχέδιο το κλασικό φεγγαράκι πατημένο στην άκρη με μικρό πιρούνι. Τα τοποθετείς σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλοίφεις με το μείγμα από γάλα και κρόκο αυγού και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα να ροδοκοκκινήσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share