Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γλυκό σαντουιτσάκι ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα!

Θα κολλήσετε!

30 Ιανουαρίου 2020 12:21
Γλυκό σαντουιτσάκι ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα!

Υπέροχο παγωτό σαντουιτσακι με μπισκότα πτι μπερ, ζαχαρούχο γάλα και ακόμη τρία υλικά!

Εάν δεν θέλετε να κάνετε ακόμα κάτι τόσο παγωμένο και "καλοκαιρινό", δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κέικ μπαρμπέ. Πάμε να δούμε την συνταγή για το παγωτό σάντουιτς!

Υλικά

μπισκοτα πτι μπερ
Για το παγωτο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)

Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

2) Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.
3) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.
4) Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα του παγωτού. Πάνω του στρώνουμε με μπισκοτά.
Κλείνουμε το μπόλ και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Λίγο πριν παγώσει τελείως κόβουμε σε κομμάτια και το ξαναβάζουμε κατάψυξη!

Γλυκό ψυγείου με κέικ και μαρμελάδα!

Μετά το δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για να φτιάξετε γλυκό ψυγείου με κέικ και μαρμελάδα! Πρόκειται για μια αφράτη και ελαφριά συνταγή που θα λατρέψετε!

Πάμε να δούμε:

Υλικά

Κέικ:
200 γρ μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι
400 γρ φαρίνα
2 βανίλιες

Κρέμα:
3 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 φακελάκια ανθός αραβοσίτου φράουλα
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί μόρφατ

Σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα ή κονιάκ
Μαρμελάδα φράουλα και λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κέικ : χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε ενα-ενα τα αυγά, το γιαούρτι, τις βανίλιες κ τη φαρίνα. Βάζουμε σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψάκι ή φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτά περίπου.

Αφου ψηθει και κρυώσει λίγο ξεφορμαρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Φτιάχνουμε την κρέμα φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και ανακατεύουμε μεσα την μαρμελάδα φράουλα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Χτυπάμε τη Μόρφατ με το ζαχαρούχο να αφρατεψει και βάζουμε στο ψυγείο.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (όλα τα υλικά μαζί). Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζοντιος σαν παντεσπάνι, βάζουμε την πρώτη στρώση σ ένα πυρέξ ή φόρμα και το σιροπιαζουμε, βάζουμε από πάνω την κρέμα φράουλα, την άλλη στρώση κέικ την σιροπιαζουμε και από πάνω βάζουμε την σαντιγί. Γαρνιρουμε με μαρμελάδα φράουλα και λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, με 5 υλικά της στιγμής!

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο.

Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια. Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού γάλα
4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει.

Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.

Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share