Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα που θα σας ξετρελάνει!

Είναι πανεύκολο!

15 Ιανουαρίου 2020 20:30
Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα που θα σας ξετρελάνει!

Υπέροχη κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα από τα χεράκια σας. Δοκιμάστε αυτό το γλυκό και σίγουρα θα μας θυμηθείτε!

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα ακόμα εύκολο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, έχουμε να σας προτείνουμε το γλυκό με την μερέντα, που θα σας ξετρελάνει. Πάμε να δούμε μια απλή συνταγή για κρέμα καραμελέ!

Υλικά

ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
αυγά: 6
βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
λεμόνι: λίγο ξύσμα

Για την καραμέλα
ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.

Ανάλαφρο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά!

Ένα πανεύκολο, χωρίς ψήσιμο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση όρεο και αφράτη γέμιση με σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλο. Μια συνταγή εύκολη για αρχάριους για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλο μπισκότα Oreo (216 γρ./20 oreo περίπου)
1/4 φλ. τσαγιού (56 γρ.) βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Για τη γέμιση:

340 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
210 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, ψιλοκομμένη [*]

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 2 λ περίπου να χλιαρύνει ελαφρώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα και με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Στρώνετε ομοιόμορφα το αφράτο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση όρεο. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

[*] Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα με σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια ή με σκέτη σοκολάτα γάλακτος χωρίς ξηρούς καρπούς

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share