Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγανά τυροπιτάκια που γίνονται στη στιγμή!

Δοκιμάστε τα!

8 Ιανουαρίου 2020 07:40
Τραγανά τυροπιτάκια που γίνονται στη στιγμή!

Μετά τα γευστικά τυροπιτάκια της γιαγιάς, βρήκαμε μια συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια! Είναι εύκολα και έτοιμα στη στιγμή!

2 αυγά
200γρ Βιτάμ,
2 κούπες γάλα,
μισή κούπα λάδι ελαφρύ,
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1κουτ του γλυκού αλάτι,
5-6 κούπες αλεύρι,
500-600γρ φέτα,
1 κρόκο αυγού
σουσάμι για την επάλειψη.

Εκτέλεση Συνταγής

Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το Βιτάμ που το έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι του καφέ, το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι για όλες της χρήσεις.

Δεν περιμένουμε να φουσκώσει μιας και δεν έχει μαγιά μέσα,ανοίγουμε ένα φύλλο όπως στης φωτογραφίες κόβουμε με μια κούπα αν δεν έχουμε κουπ-ατ χαράζουμε με το μαχαίρι 3 λωρίδες στην μέση κάθε πιτούλας λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι.

Πλάθουμε την φέτα με τα χέρια μας και βάζουμε μέσα, όχι πολύ γιατί θα χυθεί έξω, κλείνουμε την ζύμη από την κάτω μεριά, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.

Ζουμερά μάφιν τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μάφιν τυροπιτάκια, αφράτα μέσα, τραγανά έξω. Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε!

Μια ακόμα απλή και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια είναι αυτή εδώ, η οποία θα σας ξετρελάνει. Όποια και να διαλέξετε, μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά για πρωινό ή δεκατιανό σνάκ ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.

Υλικά συνταγής

190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
120 ml γάλα
120 γρ. γιαούρτι
1 αυγό χτυπημένο
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα και τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με 12 εγκοπές για muffins ή αντίστοιχες χάρτινες θήκες τις οποίες βουτυρώνετε και ακουμπάτε πάνω σε ταψί.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το τυρί και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε δεύτερο μπολ, αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες ισομερώς με το μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω λίγη πάπρικα γλυκά και λίγο τριμμένο τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή των εγκοπών με τα maffins).

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή και αρωματικά βότανα αρεσκείας σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share