Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεταμορφώστε την αγαπημένη σας πατάτα... σε στρούντελ!

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

5 Ιανουαρίου 2020 13:42
Μεταμορφώστε την αγαπημένη σας πατάτα... σε στρούντελ!

Μια ξεχωριστή και εντυπωσιακή συνταγή για να μαγειρέψετε την αγαπημένη σε όλους πατάτα! Σίγουρα δεν είχε πάει το μυαλό σας, αλλά θα ξετρελαθείτε.

Υπάρχουν πολλές περίεργες συνταγές και τρόποι για να μαγειρέψετε τις πατάτες, και κάποιοι έχουν να κάνουν με το κόψιμο τους πριν προσθέσε υλικά και τις βάλετε στον φούρνο. Ας δούμε πώς μπορείτε να κάνετε την πατάτα...στρούντελ!

Υλικά

2 φύλλα γαλλικής σφολιάτας 600 ml (3¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό 300 ml (1¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1 φάκελος πουρές πατάτας 100 γρ. (1 μεγάλο) κρεμμύδι καθαρισμένο 100 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον 2 αυγά 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο. Παρασκευάζετε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και προσθέτετε το μπέικον ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη γραβιέρα, τη φρυγανιά και το 1 αυγό και ανακατεύετε καλά. Ανοίγετε τα φύλλα, τοποθετείτε το μίγμα και φτιάχνετε 2 ρολά. Αλείφετε την πάνω επιφάνεια με αυγό και ψήνετε στον φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπου.

Τρίβει πατάτες, τις βάζει στον φούρνο και στην συνέχεια προσθέτει...Θα πάθετε πλάκα με την γεύση!

Βαρεθήκατε να τρώτε τα αβγά, την πατάτα και το μπέικον με τον παραδοσιακό τρόπο; Κάντε μία απλή συνταγή για να δώσετε μία άλλη εμφάνιση στο αγαπημένο σας πρωινό!

Έχουμε να σας προτείνουμε και ακόμα έναν τρόπο για να μαγειρέψετε διαφορετικά τις πατάτες φούρνου, ο οποίος σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, δείτε πρώτα πώς να φτιάξετε αυτό το τέλειο πρωινό με πατάτες και μπέικον!

Θα χρειαστείτε:

300 γρ. πατάτες
2 κούπες τριμμένο τσένταρ
6 αβγά
αλάτι και πιπέρι
6 φέτες μπέικον

Οδηγίες:

Τρίψτε τις πατάτες και ανακατέψτε τις με το τυρί, τα δύο αβγά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε το μίγμα σε ένα σκεύος, δώστε του οβάλ σχήμα και ψήστε το στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.

Ενώ ψήνετε το μίγμα με την πατάτα, τηγανίστε το μπέικον και κόψτε το σε μικρά κυβάκια.

Ρίξτε το υπόλοιπο τυρί πάνω στο μίγμα της πατάτας, φτιάξτε ένα περίγραμμα με το μπέικον, ρίξτε από πάνω τα άλλα 4 αβγά και ψήστε στους 200 για άλλα 15 λεπτά.

Είναι έτοιμο. Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκα μυρωδικά και για πιο έντονη γεύση μπορεί να χρησιμοποιήσετε λουκάνικο αντί για μπέικον.

Φτιάχνει ένα μπιφτέκι, προσθέτει μπαχαρικά και τυρί και το τυλίγει...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Μπορείτε να τυλίξετε ό,τι θέλετε μέσα σε μια φέτα μπέικον και θα έχει απίστευτη γεύση. Φτάξτε τα μπιφτέκια διαφορετικά και ξετρελάνετε τους πάντες. Δείτε στο βίντεο την συνταγή!

Δείτε ακόμα μία επική συνταγή με μπέικον και γαλοπούλα, ώστε να ξεχωρίσετε στο φετινό τραπέζι!

Το βίντεο ξεκινάει με κάτι που μοιάζει με μπιφτέκι, προσθέτει μπαχαρικά και τυρί και το τυλίγει. Αλλά η νοστιμιά δεν τελειώνει εδώ! Τυλίγει το κρέας με μπέικον! Βάζει και καλαμάκια για σουβλάκια και τα πετάει να ψηθούν.

Είναι απλά ένας τέλειος τρόπος να μετατρέψετε ένα μπιφτέκι σε κάτι απίστευτο!

Πήρε τα μπιφτέκια και το μπέικον και τα έβαλε στο ταψί. Με το αποτέλεσμα θα σας τρέχουν τα σάλια!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια μαζί με μπέικον. Μόλις δοκιμάσετε θα σας τρέχουν τα σάλια.

Κι αν δεν σας αρέσει το μπέικον, έχουμε την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια χωρίς ψωμί με 5 υλικά.

Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
8 λεπτές φέτες μπέικον
2 φρυγανιές
1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
½ πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες
5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία:
Βάζετε τις φρυγανιές στο μούλτι και τις τρίβετε. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και το πλάθετε σε μπάλες. Πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα. Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι μέσα με μια φέτα μπέικον και την συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ψημένες αραβικές πίτες και ψιλοκομμένη ντομάτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share