Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Ζουμερά μάφιν τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!

Θα κολλήσετε!

4 Ιανουαρίου 2020 14:54
Ζουμερά μάφιν τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μάφιν τυροπιτάκια, αφράτα μέσα, τραγανά έξω. Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε!

Μια ακόμα απλή και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια είναι αυτή εδώ, η οποία θα σας ξετρελάνει. Όποια και να διαλέξετε, μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά για πρωινό ή δεκατιανό σνάκ ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.

Υλικά συνταγής

190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
120 ml γάλα
120 γρ. γιαούρτι
1 αυγό χτυπημένο
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα και τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα

Τα ζουμερά μάφιν τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με 12 εγκοπές για muffins ή αντίστοιχες χάρτινες θήκες τις οποίες βουτυρώνετε και ακουμπάτε πάνω σε ταψί.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το τυρί και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε δεύτερο μπολ, αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες ισομερώς με το μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω λίγη πάπρικα γλυκά και λίγο τριμμένο τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή των εγκοπών με τα maffins).

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή και αρωματικά βότανα αρεσκείας σας.

Τα τυροπιτάκια με τα χίλια πρόσωπα!

Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τα τυροπιτάκια με τα... χίλια πρόσωπα!

Είναι εύκολα, νόστιμα και πάνω από όλα σας δίνουν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε. Είναι τυροπιτάκι αρχικά αλλά μπορεί να γίνει και σπανακοπιτάκι και λουκανικοπιτάκι και στην ανάγκη μπορεί να γίνει γλυκο-πιτάκι… Αυτό μάλλον είναι το πιτάκι με τα χίλια πρόσωπα!

Αν όμως δε θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια και θέλετε να φτιάξετε μια μεγάλη τυρόπιτα για να την έχετε περισσότερες μέρες, τότε κάντε αυτή την εύκολη τυρόπιτα. Είναι έτοιμη σε 30 λεπτά!

Πάμε να δούμε:

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 κούπα ελαιόλαδο (250 γρ.)
1 κούπα γάλα χλιαρό (250 γρ.)
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά χτυπημένα (τύπου ομελέτα)
1 κ.γ. αλάτι (γεμάτο)

συνταγή για τυροπιτάκια
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
λίγο επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα(πικάντικη κάπως)
100 γρ .ανθότυρο
ελάχιστο κίτρινο τυρί τριμμένο
1 αυγό
λίγο πιπέρι

Για τη διακόσμηση:

τον κρόκο από ένα αυγό
σουσάμι
λίγο νερό ή λίγο γάλα

Εκτέλεση:

Στη γνωστή ευρύχωρη λεκάνη ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά , το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη απαλή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης (στη φάση αυτή η ζύμη θυμίζει κάτι από ζύμη τσουρεκιού).

Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη μας στην ησυχία της να ξεκουραστεί, σκεπασμένη για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε έξι κομμάτια.

Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και το καθένα από αυτά το ανοίγουμε σε φύλλο παχουλό με διάμετρο περίπου 28 εκατοστά. Κόβουμε το κάθε φύλλο στα τέσσερα και μετά το κάθε τέταρτο στη μέση. Έτσι θα έχουμε από κάθε φύλλο οκτώ τρίγωνα φυλλαράκια. Στο πλατύ μέρος του φύλου τοποθετούμε τη γέμιση, γυρίζουμε λίγο τις άκρες από τα φυλλαράκια προς τα μέσα, για να μη φύγει η γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολάκια, δηλαδή σε σχήμα κρουασάν.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κρουασανάκια μας το ένα δίπλα στο άλλο ενώ τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια περνάμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που του έχουμε προσθέσει μια κουταλιά της σούπας νερό ή γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ° C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν στρουμπουλά και ροδοκόκκινα.

Είναι ωραία ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τρώγονται μια χαρά…

Πηγή: bostanistas.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share