Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πρωτότυπα τρουφάκια με γεύση φράουλα!

Λαχταριστά!

1 Ιανουαρίου 2020 19:04
Πρωτότυπα τρουφάκια με γεύση φράουλα!

Βαρέθηκες τα κλασικά τρουφάκια με τη γεύση σοκολάτα; Τότε δοκίμασε να κάνεις τα πιο πρωτοποριακά τρουφάκια με γεύση φράουλα.

Υλικά:

  • Ένα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 8-9 φράουλες
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Για αρχή, πάρε τις φράουλες και καθάρισε τις καλά. Κόψε τις στη μέση και βάλε τις μέσα στο μπλέντερ σου. Πρόσθεσε και τη κρέμα γάλακτος και χτύπα τα όλα μαζί για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να πήξει λίγο το μείγμα. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλε το στο ψυγείο για πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια καθάρισε και στέγνωσε καλά το μπλέντερ σου και άσε το στην άκρη. Πάρε τα μπισκότα και σπάσε τα στα τέσσερα με τα χέρια σου. Βάλε τα μέσα στο μπλέντερ και άσε τα να σπάσουν μέχρι να γίνουν σκόνη. Βγάλε τα μπισκότα από το μπλέντερ και ρίξε τα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Βγάλε το μείγμα της φράουλας από το ψυγείο και ρίξε το και αυτό μέσα στο μείγμα των μπισκότων. Ανακάτεψε τα υλικά όλα μαζί, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αφού γίνει ζύμη, πλάσε μπαλάκια με τα χέρια σου και βάλε τα σε μία μεγάλη πιατέλα. Άφησε τα στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν για περίπου 3-4 ώρες. Αν θες μπορείς να τα στολίσεις με πολύχρωμη τρούφα, καρύδα ή ζάχαρη άχνη.

Τα πιο εύκολα Xριστουγεννιάτικα τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος - Θέλουν μόλις 5 υλικά!

Αυτά είναι τα πιο εύκολα Xριστουγεννιάτικα τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος...Θέλουν μόλις 5 υλικά! Πραγματικά θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Τα Τρουφακια πορτοκαλι με σοκολατα γαλακτος είναι ένα γλυκό που αρέσει σε όλους!

400γρ κεικ σοκολατας τριμμενο
1 φλυτζανι σιροπι με πορτοκαλι
2 κ.σ γεματες μερεντα
1/4 φλυτζανιου κονιακ η χυμο πορτοκαλι

300γρ κουβερτουρα γαλακτος για την επικαλυψη

Εκτέλεση

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ομοιογενη ζυμη
Πλαθουμε μπαλιτσες σε μεγεθος καρυδιου και τα βαζουμε στο ψυγειο σε ενα ταψι με λαδοκολλα. Παραλληλα λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφηνουμε για λιγο να χλιαρυνει.Στη συνεχεια βουταμε ενα ενα τα μπαλακια στη σοκολατα αφου τα εχουμε καρφωσει με οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε στο ταψι με τη λαδοκολλα.Τα αφηνουμε μιση με ωρα τουλαχιστον να σταθεροποιηθει η σοκολατα και στη συνεχεια τα βαζουμε ψυγειο να παγωσουν.

Σιροπι πορτοκαλιου

1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι νερο
1 φλουδα πορτοκαλιου η ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

Το βραζουμε για 10′ περιπου σε μετρια φωτια,το αφηνουμε να κρυωσει και το ριχνουμε στο τριμμενο κεικ τοσο οσο να γινει μια ζυμη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share