Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έτσι θα καταφέρετε να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας σε 60 δευτερόλεπτα

Τρομερό!

27 Δεκεμβρίου 2019 15:06
Έτσι θα καταφέρετε να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας σε 60 δευτερόλεπτα

Ποιος να σας το έλεγε πως υπάρχει μέθοδος με την οποία θα μπορείτε να έχετε έτοιμα, βρασμένα τα μακαρόνια σας σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Κι όμως, υπάρχει και εμείς είμαστε εδώ για να σας την μεταφέρουμε.

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να στέκεστε για 8-11 λεπτά πάνω από το ζεστό μάτι της κουζίνας προκειμένου να ετοιμάσετε μια μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής. Δείτε πώς μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία και να τα έχετε όλα έτοιμα σε 1 λεπτό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό και να ρίξετε μέσα τα μακαρόνια σας. Αφήστε τα εκεί για 1 ώρα ενώ ξεκουράζεστε, χαλαρώνετε, γυμνάζεστε (είναι μια καλή ευκαιρία να γυμναστείτε πριν το φαγητό) ή κάνετε ένα ζεστό ντους. Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε να μην κάνετε αυτή την κίνηση όταν βράζετε μακαρόνια. Ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!

Βάζοντας τα μακαρόνια σας να μουλιάσουν για 1 ώρα σε κρύο νερό, μετά θα χρειαστούν βράσιμο μόνο 1 λεπτό. Έτσι θα κάνετε και οικονομία στο ρεύμα.

Όταν είστε έτοιμοι για το δείπνο, απλά βάλτε νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίξτε μέσα τα μακαρόνια σας. Αφήστε τα για ένα λεπτό και είναι πανέτοιμα.

Ενυδατώνοντας τα μακαρόνια σας από πριν τα βοηθάτε να γίνουν πολύ πιο γρήγορα όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος. Όσο από γεύση… είναι ακριβώς η ίδια!

Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Θέλετε να πειραματιστείτε λίγο με τις γεύσεις; Δοκιμάστε να αλλάξετε μια παραδοσιακή συνταγή, προσθέτοντας κανέλα. Δεν έιναι άλλη από τα αγαπημένα σε όλους μας μακαρόνια!

Άλλη ια συνταγή με μακαρόνια είναι αυτή με φέτα, το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων. Δοκιμάστε την παραλλαγή με την κανέλα, μιας και είναι ένα πολύ υγιεινό και ξεχωριστό πιάτο και πρέπει να το δοκιμάσετε!

Συστατικά:

Παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 σφιχτά συσκευασμένα φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μαϊντανού μαϊντανού, χοντροκομμένα
Αλάτι και μαύρη πιπεριά φρεσκοτριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
6 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, κιμά
1-1 / 4 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 γ. τομάτες σε χυμούς
1-1 / 2 έως 2 φλιτζάνια σε κύβους κοτόπουλο (καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που απομένει, προαιρετικό)
1 λίβρα linguine
1/2 γ. τυρί φέτα (ή κατσικίσιο τυρί)

Βάλτε το αλατισμένο νερό να βράζει.

Γεμίστε με ελαιόλαδο και το θερμαίνετε σε μεσαία υψηλή θερμότητα. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, σκόρδο, ρίγανη, κανέλα, ζάχαρη και νιφάδες πιπεριού. Γυρίστε τη θερμότητα στη μέση και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τις ντομάτες, αναβάστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρευστη. Δοκιμάστε και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και, αν χρησιμοποιείτε το κοτόπουλο, ανακατέψτε το.

Βάλτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 8 λεπτά, ή μέχρι το ζυμαρικό να είναι τρυφερό αλλά εξακολουθεί να είναι λιγο σκληρό. Καθώς μαγειρεύετε ζυμαρικά, επαναθερμαίνετε τη σάλτσα σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Αφού γίνουν, στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι και προσθέστε τα στη σάλτσα. Αφήστε το πάνω από τη φωτιά για ένα λεπτό ή περισσότερο για να βοηθήσετε τη σάλτσα να διαπεράσει τα ζυμαρικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share