Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζετε αλάτι στο τέλος ή στην αρχή του μαγειρέματος; Έχει μεγάλη σημασία!

Τι αλλάζει;

23 Δεκεμβρίου 2019 16:05
Βάζετε αλάτι στο τέλος ή στην αρχή του μαγειρέματος; Έχει μεγάλη σημασία!

Το αλάτι είναι απαραίτητο στο μαγείρεμα, αφού δίνει γεύση, κάνει το φαγητό τραγανό και εξισορροπεί τη γλυκύτητα στα επιδόρπια. Αυτό που πιθανόν δεν ξέρετε, είναι ότι υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε.

Όταν μαγειρεύετε, προσθέτετε αλάτι πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το μαγείρεμα; Λοιπόν, ο χρόνος κάνει πραγματικά τη μεγάλη διαφορά στη γεύση των φαγητών σας! Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι η υπερκατανάλωση του αλατιού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα μυρωδικά!

Στην Αμερική, αποφάσισαν να κάνουν μερικές δοκιμές για να βρουν ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέτουμε αλάτι όταν μαγειρεύουμε. Η απάντηση, μπορεί να μην εκπλήξει και τόσο τους έμπειρους σεφ.

Για τα τεστ, χρησιμοποιήθηκαν δυο σούπες βόειου κρέατος. Στην πρώτη συνταγή, το αλάτι προστέθηκε στην αρχή. Τα καρότα επικαλύφθηκαν με αλάτι και μαγειρεύτηκαν, το βόειο κρέας επίσης, καθώς και στο ζωμό προστέθηκε αλάτι στην αρχή. Στην δεύτερη συνταγή, το αλάτι προστέθηκε στο τέλος. Τα καρότα και το κρέας ψήθηκαν πριν αλατιστούν και στο ζωμό προστέθηκε αλάτι, αφού μαγειρεύτηκε.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Όταν το αλάτι προστέθηκε στο τέλος κάθε βήματος, τα πάντα ήταν απίστευτα αλμυρά. Το κρέας ήταν πολύ πιο σκληρό, και ο ζωμός πολύ αλμυρός για να φαγωθεί.

Αντίθετα, στη συνταγή που το αλάτι προστέθηκε σε όλα στην αρχή, τα καρότα ήταν μαγειρεμένα τέλεια και το βόειο κρέας ήταν εξαιρετικά τρυφερό. Όλα ήταν αρωματισμένα και η γεύση ήταν υπέροχη.

Είναι σαφές ότι το αλάτι στην αρχή έχει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά γιατί;

Λοιπόν, το αλάτι έχει την τάση να διεισδύσει στα ψυχρά τρόφιμα αργά. Ένα προηγούμενο πείραμα διαπίστωσε ότι χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να φτάσει το αλάτι στο κέντρο μιας κρύας γαλοπούλας, ενώ στα λαχανικά διεισδύει με ακόμη πιο αργό ρυθμό. Το αλάτισμα στην αρχή, του δίνει το χρόνο να διαχυθεί σε όλα τα κομμάτια φαγητού. Ωστόσο, το αλάτισμα στο τέλος δημιουργεί μια πιο επιφανειακή γεύση που χτυπά κατευθείαν στη γλώσσα.

Για την καλύτερη, πιο ομοιόμορφη γεύση και υφή, φροντίστε να προσθέτετε το αλάτι στην αρχή κάθε συνταγής σας. Μην προσθέτετε πάρα πολύ όμως, καθώς η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα νατρίου του σώματός σας και να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας.

Βάζει αλάτι σε μια λεκάνη με λεμόνι και σκόρδο! Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε κι εσείς!

Το σκόρδο, το λεμόνι και το αλάτι είναι τρία υλικά που προσθέτουν έξτρα γεύση στα φαγητά μας! Τι θα γίνει όμως αν βάλουμε αυτά τα τρία συστατικά μαζί σε μια λεκάνη;

Ωστόσο, το Athensmagazine.gr πριν λίγες ημέρες σας έδειξε πόσο ευεργετικός μπορεί να είναι ο χυμός λεμονιού στα νύχια σας.

Θα έχετε ένα υπέροχο διαφορετικό αλάτι με γεύση σκόρδου και άρωμα λεμονιού που θα δώσει ένταση στα φαγητά σας, και στις σαλάτες σας και τίποτα πια δεν θα σας φαίνεται άνοστο!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πραγματικά θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

Βάζει αλάτι στο βάζο.. Δεν θα πιστεύετε για ποιον λόγο!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βάζο, αλάτι και λίγα μικρά δεντράκια. Μπορείς επίσης να προσθέσεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια, κούκλες και ζωάκια, για να ζεστάνεις την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου! Μπες σιγά σιγά σε εορταστικό κλίμα!

Δείτε επίσης: Βουλωμένα σιφόνια; Καθάρισε τα με αλάτι!

Πρέπει να δημιουργήσεις χιονισμένα βουνά. Έτσι, δεν πειράζει αν το αλάτι κατανεμηθεί ανομοιόμορφα. Αν δεν έχεις αλάτι στο σπίτι, μπορείς να αγοράσεις ένα σακουλάκι με ψεύτικο χιόνι από το κατάστημα. Ωστόσο, το κανονικό αλάτι μαγειρέματος από το σούπερ μάρκετ είναι συνήθως πιο φθηνό.

Βήμα 2. Διακόσμηση

Μόλις ρίξεις αρκετό αλάτι στο βάζο, μπορείς να τοποθετήσεις τα διακοσμητικά που έχεις επιλέξει για τη διακόσμηση μέσα στο βάζο. Μπορεί να είναι δεντράκια αλλά ενδεχομένως επίσης ζωάκια ή σπιτάκια. Αυτή η γυναίκα αναζήτησε μικρά βελανίδια και κουκουνάρια στον κήπο, πολύ όμορφες επιλογές για το βάζο!

Τα διάφορα διακοσμητικά πρέπει να τοποθετηθούν κάπως διασκορπισμένα στο βάζο. Τα δεντράκια να έχουν διαφορετικά μεγέθη, εξάλλου και σε πραγματικό δάσος όλα τα δέντρα δεν είναι ίδια. Αφού τακτοποιήσεις τα δέντρα, προσθέτεις τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Καλή επιλογή είναι και ένας μικρός Άγιος Βασίλης με δώρα για τα Χριστούγεννα!

Αν βρίσκεις πληκτικό το αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις μια σειρά φωτάκια. Έτσι, θα απολαμβάνεις το δημιούργημά σου και το βράδυ. Τοποθέτησε το βάζο σε όμορφο σημείο του σπιτιού που να ξεχωρίζει, για παράδειγμα στο τζάκι ή στο περβάζι του παραθύρου. Και είναι έτοιμο! Σε μόλις 2 λεπτά έτοιμη η σούπερ ατμοσφαιρική διακόσμηση του δωματίου! Θέλεις να πάρεις κι άλλες ιδέες; Παρακολούθησε το βίντεο που ακολουθεί.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share