Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα ολικής άλεσης!

Δοκιμάστε το!

20 Δεκεμβρίου 2019 12:59
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα ολικής άλεσης!

Έχουμε την τέλεια συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα ολικής άλεσης.

Κι αν δε θέλετε να φτιάξετε γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπορεί να φτιάξετε αυτό το γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Πάμε όμως στη συνταγή μας!

Θα χρειαστούμε 2 πακέτα μπισκότα ολικής άλεσης τετράγωνα, μια μικρή κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά, μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, επίσης χωρίς λιπαρά και δυο κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.

Πάμε να το φτιάξουμε

Βάζουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και τα βρέχουμε με κάποιο ποτό της αρεσκείας μας η χυμό φρούτων της αρέσκειας μας.

Μετά ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη, όταν ομογενοποιηθούν και αρφανέψουν τα βάζουμε πάνω από τα μπισκότα.

Αν σας αρέσει και του πάει πολύ, σκορπίζετε αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα, αν θέλετε επίσης μπορείτε να βάλετε και φρούτα της αρεσκείας σας.

Τρομερό γλυκό ψυγείου με βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει και σας έχει για σήμερα συνταγή για υπέροχο γλυκό ψυγείου με βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα!

Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και το εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω την συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
Φρυγανιές
375 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
Κρέμα βανίλια
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές σιμιγδάλι
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
1 κουταλιά βούτυρο
2 βανίλιες
Κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
2 κουταλιές κακάο
80 γρ σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνουμε το σιρόπι καραμέλας σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει καραμέλα προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι που να έχουμε το σιρόπι.

Κρέμα βανίλιας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.

Απλώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύους και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Μόλις το απορροφήσουν βάζουμε την ζεστή κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι που να πήξει η κρέμα.

Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share