Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Σε μια φόρμα κέικ βάζει μακαρόνια...Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Δοκιμάστε το!

20 Δεκεμβρίου 2019 11:39
Σε μια φόρμα κέικ βάζει μακαρόνια...Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές στις συνταγές, και ειδικά σε συνταγές για τα μακαρόνια. Φτιάξτε μακαρόνια με τυρί και μπέικον σε φόρμα.

Υπάρχουν πολλά μυστικά για να απογειώσεις την συνταγή σου, και τα αγαπημένα σε όλους μακαρόνια με κιμά. Δοκιμάστε όμως να βάλετε τα μακαρόνια σας στη φόρμα του κέικ και εντυπωσιάστε τους πάντες με το πρωτότυπο πιάτο σας!

Υλικά συνταγής

500 γρ. μακαρόνια χοντρά (Νο. 5)
1 «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών (Knorr)
110 γρ. βιτάμ (7-8 κ.σ.)
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
150 γρ. κασέρι πικάντικο, χοντροτριμμένο
150 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
150 γρ. γλυκιά ξυνομυζήθρα, (ή φέτα) θρυμματισμένη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
250 ml γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά για πιο κρεμώδη υφή και πιο πλούσια γεύση
4 αυγά
αλάτι – πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα φόρμας

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό, 1 ¼ κ.σ. χοντρό αλάτι και το σπιτικό ζωμό λαχανικών και μόλις κοχλάσει βράζετε τα μακαρόνια σας αλ” τέντε, 3 λ περίπου λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία.

Αυξομειώστε το χρόνο βρασίματος ανάλογα πόσο αλ” τέντε θέλετε το ζυμαρικό σας, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα ψηθούν και στο φούρνο για 30 περίπου λ. Τα στραγγίζετε τα μεταφέρετε στην άδεια κατσαρόλα, τα περιχύνετε με 3 κ.σ. ζεστό βούτυρο και τα ανακατεύετε.

Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο,τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. βιτάμ και σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το μπέικον με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώνει.

Σε μια φόρμα κέικ βάζει μακαρόνια...Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Προσθέτετε τα αυγά, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα αυγών και το μείγμα λαχανικών-τυριών μέσα στη κατσαρόλα με τα στραγγισμένα-βουτυρωμένα μακαρόνια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Παίρνετε μια (κατά προτίμηση αντικολλητική) φόρμα του κέικ (26 εκ.) με τρύπα στη μέση, και τη βουτυρώνετε παντού και καλά με το υπόλοιπο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Από πάνω πασπαλίζετε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να ξεφορμάρετε εύκολα το φαγητό σας.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και στρώνετε την επιφάνεια πιέζοντας ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. Καλύπτετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Θέλετε να πειραματιστείτε λίγο με τις γεύσεις; Δοκιμάστε να αλλάξετε μια παραδοσιακή συνταγή, προσθέτοντας κανέλα. Δεν έιναι άλλη από τα αγαπημένα σε όλους μας μακαρόνια!

Άλλη ια συνταγή με μακαρόνια είναι αυτή με φέτα, το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων. Δοκιμάστε την παραλλαγή με την κανέλα, μιας και είναι ένα πολύ υγιεινό και ξεχωριστό πιάτο και πρέπει να το δοκιμάσετε!

Συστατικά:

Παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 σφιχτά συσκευασμένα φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μαϊντανού μαϊντανού, χοντροκομμένα
Αλάτι και μαύρη πιπεριά φρεσκοτριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
6 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, κιμά
1-1 / 4 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 γ. τομάτες σε χυμούς
1-1 / 2 έως 2 φλιτζάνια σε κύβους κοτόπουλο (καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που απομένει, προαιρετικό)
1 λίβρα linguine
1/2 γ. τυρί φέτα (ή κατσικίσιο τυρί)

Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Βάλτε το αλατισμένο νερό να βράζει.

Γεμίστε με ελαιόλαδο και το θερμαίνετε σε μεσαία υψηλή θερμότητα. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, σκόρδο, ρίγανη, κανέλα, ζάχαρη και νιφάδες πιπεριού. Γυρίστε τη θερμότητα στη μέση και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τις ντομάτες, αναβάστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρευστη. Δοκιμάστε και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και, αν χρησιμοποιείτε το κοτόπουλο, ανακατέψτε το.

Βάλτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 8 λεπτά, ή μέχρι το ζυμαρικό να είναι τρυφερό αλλά εξακολουθεί να είναι λιγο σκληρό. Καθώς μαγειρεύετε ζυμαρικά, επαναθερμαίνετε τη σάλτσα σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Αφού γίνουν, στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι και προσθέστε τα στη σάλτσα. Αφήστε το πάνω από τη φωτιά για ένα λεπτό ή περισσότερο για να βοηθήσετε τη σάλτσα να διαπεράσει τα ζυμαρικά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share