Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πήρε την κανέλα και την έβαλε στο φούρνο. Μόλις δείτε τον λόγο θα πάθετε πλάκα!

Δοκιμάστε το!

19 Δεκεμβρίου 2019 14:32
Πήρε την κανέλα και την έβαλε στο φούρνο. Μόλις δείτε τον λόγο θα πάθετε πλάκα!

Ξέρετε τι θα γίνει με την κανέλα στο... φούρνο; Μα φυσικά θα φτιάξετε τα καλύτερα ρολάκια κανέλας.

Αν όμως νηστεύετε, σας έχουμε την τέλεια νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια κανέλας.

Υλικά για 4-6 άτομα

-1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια
-2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γραμμάρια τριμμένα
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
-6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
-1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
-5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
-3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβουμε τα μήλα και τα στύβουμε τα μήλα πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό. Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

Το απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο και το απλώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτουμε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.

Βάζουμε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
Με μεγάλη προσοχή τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα ρολά μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζουμε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βάζει λεμόνι και κανέλα και να ανακατεύει με μήλα σε μπολ! Πανδαισία γεύσεων!

Το καλύτερο επιδόρπιο για τον χειμώνα είναι αυτά τα πιτάκια με κανέλα, χυμό λεμονιού και βέβαια μήλα. Δείτε πώς να κάνετε την συνταγή, που είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της!

Η κανέλα μπορεί να κάνει την διαφορά στην γεύση και να απογειώσει το πιάτο, και μια απλή συνταγή όπως είναι τα μελομακάρονα. Άλλη μια συνταγή που προσθέτεις κανέλα, είναι αυτή για μηλόπιτα, γρήγορη και εύκολη. Θα την λατρέψετε!

Συστατικά:

3 μήλα
Χυμό από μισό λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ αλεύρι
καραμέλες βουτύρου
ζύμη για πίτες

Οδηγίες:

Κόβεται τα μήλα σε κύβους, ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ.

Ανοίξτε το φύλο. Χρησιμοποιώντας ένα σκεύος για μπισκότα, κόψτε τη ζύμη ομοιόμορφα.

Βάλτε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση και από πάνω ένα κομμάτι από καραμέλα βουτύρου.

Αλείψτε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό. Βάλτε άλλο ένα κομμάτι ζύμης από πάνω και ενώστε τις άκρες.

Χρησιμοποιείστε πιρούνι για να κλείσουν καλά. Περάστε την επιφάνεια της πίτας με αυγό και ανοίξτε δύο τρύπες στο κάθε μηλοπιτάκι για να αερίζεται.

Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τέλος ψήστε τα στους 220 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share