Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ!

Εύκολο και γρήγορο!

18 Δεκεμβρίου 2019 16:28
Φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ!

Φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ! Βάση από πτι μπερ, πλούσια κρέμα βανίλιας με άρωμα φράουλας και ζελέ με άρωμα φράουλας. Άλλο ένα γλυκό κόλαση είναι το Kinder Bueno, ιδανικό για τις γιορτινές μέρες!

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 400 γρ. φράουλες, ώριμες, μεγάλου μεγέθους πλυμένες

Για τη κρέμα:

  • 2 φλ. τσαγιού χυμός φράουλας, έτοιμος συσκευασμένος
  • 1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το ζελέ:

  • 2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Για τη κρέμα: Σε ένα κατσαρόλι, ζεσταίνετε το χυμό φράουλας. Φτιάχνετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας, αντί για το νερό που αναγράφεται στη συσκευασία, το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιείτε όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο και αφήνετε στην άκρη όσο χυμό περισσέψει). Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει καλά, προσθέτετε το γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε στο μείγμα και το κρύο ζελέ φράουλας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό φράουλας που έχει περισσέψει και βυθίζετε στο χυμό ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώνετε τα μπισκότα σε ένα μέτριο, ορθογώνιο κατά προτίμηση πυρίμαχο πυρεξ, καλύπτοντας τελείως το πυθμένα του.
  4. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε τη κρέμα και σχεδόν βυθίζετε στη κρέμα, ολόκληρες τις φράουλες (φροντίστε να είναι οι φράουλες, όσο το δυνατό περισσότερο βυθισμένες). Σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
  5. Για το ζελέ: Φτιάχνετε τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει λίγο ώστε να γίνει ελαφρώς παχύρρευστος.
  6. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και ρίχνετε το ζελέ στην επιφάνεια της κρέμας. Ισιώνετε την επιφάνειά του, ξανασκεπάζετε το πυρέξ με τη πλαστική μεμβράνη και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Κόβετε το φραουλογλυκό σας σε κομμάτια και σερβίρετε.

Εύκολη, εντυπωσιακή τούρτα κατσαρόλας έτοιμη σε 10 λεπτά! Οικονομική και με λίγα υλικά!

Εύκολη, εντυπωσιακή τούρτα κατσαρόλας έτοιμη σε 10 λεπτά! Οικονομική και με λίγα υλικά!

Σίγουρα θα γίνει μια από τις πιο αγαπημένες σας συνήθειες και συνταγές, όπως και το γλυκό ψυγείου που σας είχαμε προτείνει!

Υλικά για το μείγμα:

2 κουβερτουρες (από 125gr η κάθε μια)
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 πλάκα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 γάλα εβαπορέ (π.χ. ΝΟΥΝΟΥ)
2 ποτήρια νερό
1 πακέτο κορν φλάουρ
Για ντεκόρ:
1 σακουλάκι γκαρνι
1 κούπα γάλα
1 κουβερτούρα
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τις 2 κουβερτουρες μαζί σε οχι πολύ δυνατή θερμοκρασία. Αφού λιώσει ρίχνουμε την ζάχαρη, το γάλα εβαπορέ, το νερό και μετα απο ενα λεπτό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο. Μόλις πήξει βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφού σπάσουμε τα μπισκότα σε κομμάτια τα Ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε. Μετά βάζουμε το μείγμα στο τάπερ/ ταψί/φόρμα και αφού το αφήσουμε 5 λεπτά να μην είναι πολύ ζεστό το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Οσο κρυώνει το μείγμα μας κάνουμε το «μείγμα» για την διακόσμηση.

Χτυπάμε 1 φακελάκι γκαρνι με το γάλα για 5 λεπτά Μόλις γίνει σαν μους το βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.

Μετά τα 15 λεπτά βγαίνουμε το μείγμα που κάναμε με τα μπισκότα και περνούμε το μείγμα με το γκαρνι και το απλώνουμε πάνω.

Δες και αυτό! Αυστραλέζικο γλυκό με κεράσια και σοκολάτα

Τέλος βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την 3η κουβερτούρα με μια κουταλιά ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.

Μόλις λιώσει με ένα πιρούνι κάνουμε τα σχέδια πάνω στο γλυκό

Τυρόπιτα με πλούσια γέμιση φέτας!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή τυρόπιτας, αυτή την φορά με πλούσια γέμιση φέτας, αφού τις έχετε λατρέψει!

Έτσι μετά την τυρόπιτα τσαλακωτή τυρόπιτα, σας έχουμε μια ακόμα συνταγή που θα λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σφολιάτα
Σφολιάτα (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή ζύμη
500 γρ τυρί φέτα τριμμένο
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
αλάτι-πιπέρι
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη
Βήμα 1

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα. Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα με ένα σύρμα και προσθέστε το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος.

Βήμα 2

Βουτυρώστε το ταψί φούρνου και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο. Χαράξτε την τυρόπτα και αλείψτε με το χτυπημένο αβγό.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share