Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παίρνει τη ζύμη, φτιάχνει 12 μπαλάκια και τα βάζει γύρω-γύρω στο τηγάνι - Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο!

Θα το κάνετε σίγουρα κι εσείς!

18 Δεκεμβρίου 2019 09:35
Παίρνει τη ζύμη, φτιάχνει 12 μπαλάκια και τα βάζει γύρω-γύρω στο τηγάνι - Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο!

Παίρνει τη ζύμη, φτιάχνει 12 μπαλάκια και τα βάζει γύρω-γύρω στο τηγάνι...Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο!

Όλοι ξέρουν ότι το σνακ είναι πολύ σημαντικό για την δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας. Πρώτον και κυριότερο, το σνακ πρέπει να τρώγεται εύκολα για να μην αποσπά την προσοχή από τον αγώνα. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ένα νόστιμο συνοδευτικό. Αν σας αρέσουν οι συνταγές με ζύμη αυτή θα την λατρέψετε: Παίρνει έτοιμη ζύμη και βάζει μέσα κιμά - Λίγα λεπτά μετά έφτιαξε αυτό που τρελαίνονται να τρώνε μικροί και μεγάλοι!

Πέρα από όμορφη εμφάνιση, το σνακ σας πρέπει να είναι και νόστιμο. Έχοντας αυτό στο νου σας παρουσιάζουμε το ρολό τυριού με μπίρα.

Θα χρειαστείτε:

Για την ζύμη:

-3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
-1 3/4 κ.σ. Ξηρή μαγιά
-4 κ.σ. Λάδι
-2 κ.γ. Αλάτι
-1 φλιτζάνι νερό
-100 γρ. Τυρί τσένταρ σε κύβους

Για το συνοδευτικό:

-200 γρ. Τυρί κρέμα
-200 γρ. Τυρί τσένταρ, τριμμένο
-100 γρ. Μοτσαρέλα, τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-100 γρ. Μπίρα

Θα χρειαστείτε επίσης:

-1 κρόκο αβγού

Οδηγίες:

Ζυμώστε μαζί όλα τα υλικά εκτός από το τυρί σχηματίζοντας μια μπάλα και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει, πλάστε 12 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και βάλτε μέσα από έναν κύβο τσένταρ.

Βάλτε τα μπαλάκια γύρω από την άκρη ενός τηγανιού που να μπαίνει στο φούρνο, σχηματίζοντας έναν κύκλο.

Ανακατέψτε τα υλικά του συνοδευτικού σε ένα μπολ. Αφήστε περίπου 80 γραμμάρια τσένταρ στην άκρη. Προσθέστε το συνοδευτικό στη μέση του τηγανιού.

Απλώστε τον κρόκο πάνω από την ζύμη και ρίξτε το υπόλοιπο τυρί πάνω στο συνοδευτικό.

Βάλτε το τηγάνι στον φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.

Μόλις το ψήσετε, όλοι θα τρέξουν να το δοκιμάσουν! Για πιο μεγάλους αγώνες, φροντίστε να φτιάξετε περισσότερα ρολά για τους πεινασμένους καλεσμένους σας!

Η τυρόπιτα περέκ με τις πιο λίγες θερμίδες και τα πιο λίγα υλικά!

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο διάσημα γρήγορα και χορταστικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας! Τo Athensmagazine.gr σας έχει και σήμερα μια υπέροχη συνταγή!

Υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές. Με φύλλο κρούστας, με σφολιάτα, με κανταΐφι, με αλεύρι, με ζύμη, με ό,τι τραβάει η ψυχή σας γενικότερα. Φυσικά μπορείτε να παίξετε και με τα τυριά, αν και η φέτα μαζί με μυζήθρα είναι ίσως ο πιο αχτύπητος συνδυασμός. Αν είστε σε πιο εφηβική διάθεση, πιθανότατα θα είστε και φαν των κίτρινων τυριών και αυτών που λιώνουν όταν την κόβετε.

Σε όποια εκδοχή κι αν την προτιμάτε, η τυρόπιτα μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα, πρωινό, σνακ ή βραδινό.

Μια από τις πιο νόστιμες, τραγανές και πιο light εκδοχές της είναι η τυρόπιτα με φύλλα περέκ. Τα παραδοσιακά δηλαδή φύλλα του Πόντου που μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με ντέλι προϊόντα ή παραδοσιακά ποντιακά.

Τα περέκ είναι φυλλαράκια που αν τα τοποθετήσεις σωστά, δίνουν ένα άκρως τραγανό αποτέλεσμα και το ταψί αδειάζει χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Υλικά:
8 φύλλα περέκ
200 γρ. μαλακιά φέτα σε κομματάκια
100 γρ. μυζήθρα
200 γρ. βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω. Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (όπως την ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε. Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω. Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.

Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share