Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πήρε τα μπιφτέκια και το μπέικον και τα έβαλε στο ταψί. Με το αποτέλεσμα θα σας τρέχουν τα σάλια!

Πρέπει να κάνετε αυτή την συνταγή!

17 Δεκεμβρίου 2019 18:22
Πήρε τα μπιφτέκια και το μπέικον  και τα έβαλε στο ταψί. Με το αποτέλεσμα θα σας τρέχουν τα σάλια!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια μαζί με μπέικον. Μόλις δοκιμάσετε θα σας τρέχουν τα σάλια.

Κι αν δεν σας αρέσει το μπέικον, έχουμε την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια χωρίς ψωμί με 5 υλικά.

Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
8 λεπτές φέτες μπέικον
2 φρυγανιές
1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
½ πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες
5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία:
Βάζετε τις φρυγανιές στο μούλτι και τις τρίβετε. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και το πλάθετε σε μπάλες. Πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα. Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι μέσα με μια φέτα μπέικον και την συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ψημένες αραβικές πίτες και ψιλοκομμένη ντομάτα.

Μπιφτεκόπιτσα: Μια θεϊκή αλλά και επίγεια απόλαυση!

Μια πίτσα που κατέβηκε από τα "ουράνια". Η γεύση της είναι θεϊκή και συνδυάζει πίτσα με μπιφτέκια. Η συνταγή είναι πολύ βολική γιατί μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές όσον αφορά τα υλικά, αφού το μόνο υποχρεωτικό είναι μόνο ο κιμάς.

Γενικά αγαπάμε τις παραλλαγές και τους περίεργους συνδυασμούς, όπως τα μπιφτέκια με μπεσαμέλ στον φούρνο, και ξετρελαθήκαμε με την παρακάτω συνταγή μπιφτεκόπιτσας!

Υλικά

500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με λίγο χοιρινό)
2 αυγά
Λίγο τρίμμα φρυγανιάς
Μυρωδικά που σου αρέσουν (σκόνη κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι ή ότι θες από αυτά)
Αλάτι-πιπέρι

Για από πάνω

Σάλτσα πίτσας ή κάνεις δική σου
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή κάποιο τυρί που λιώνει
Λαχανικά σε στικς (πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια ή άλλα)

Γενικά κάνεις τον κιμά με υλικά που είναι του γούστου σου, όπως όταν κάνεις μπιφτέκια.

Εκτέλεση

1. Μπορείς να ακολουθήσεις δύο τρόπους παρασκευής. Ή θα προψήσεις τον κιμά και μετά θα βάλεις τα υλικά επικάλυψης από πάνω μισομαγειρεμένα ή θα τα βάλεις όλα τα υλικά μαζί από την αρχή.

2. Αφού ζυμώσεις τον κιμά όπως για τα μπιφτέκια, παίρνεις ένα ταψάκι της πίτσας ή ένα πυρίμαχο χαμηλό σκεύος διαμέτρου περίπου 30 εκατ. ή πάνω σε χαρτί φ. στο ταψί του φούρνου και απλώνεις τον κιμά σαν να είναι ζυμάρι πίτσας.

3. Στην περίπτωση που θα προψήσεις τον κιμά (10-12 λεπτά), την ώρα που ψήνεται περνάς τα λαχανικά από ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι(1 κ.σ.) για να μαραθούν λιγάκι. Βγάζεις τη βάση πίτσας-μπιφτέκι από το φούρνο στραγγίζεις ότι λίπος έχει βγάλει, απλώνεις τη σάλτσα επάνω, μετά την τριμμένη μοτσαρέλα και από πάνω τα μισοσωταρισμένα λαχανικά. Ψήνεις για άλλα 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πώς την θέλεις και έτοιμος.

Αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά μια κι έξω, αφού απλώσεις τον κιμά στρώνεις τα υλικά από πάνω με τη ίδια σειρά, με τα λαχανικά ωμά, και ψήνεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να σου είναι αρκετό. Καλό είναι στον ενδιάμεσο χρόνο αν μπορείς να στραγγίξεις λίγο το σκεύος.

Όταν ξεφουρνίσεις την Mπιφτεκοπίτσα, την αφήνεις 5-10 λεπτά να ισορροπήσει και να σταθεί. Από πάνω του πάει πολύ να την ραντίσεις με μια bbq sauce ή αν σ’ αρέσουν τα καυτερά, μερικές σταγόνες tabasco ή και τα δύο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share