Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανοίγει τρύπα στις πατάτες και τις τυλίγει με μπείκον! Όταν τις βγάζει από τον φούρνο...Θα τρελαθείτε!

Η καλύτερη συνταγή!

17 Δεκεμβρίου 2019 10:41
Ανοίγει τρύπα στις πατάτες και τις τυλίγει με μπείκον! Όταν τις βγάζει από τον φούρνο...Θα τρελαθείτε!

Νομίζω όλοι μας αγαπάμε το μπέικον και τις πατάτες. Σας βρήκαμε, λοιπόν, την συνταγή που συνδυάζει τέλεια και τα δύο και δημιουργεί...μια πανδαισία γεύσεων!

Ο τρόπος που κόβεις τις πατάτες μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα και να το κάνει πραγματικά μαγικό. Μια εξίσου παραλλαγή που βασίζεται στο κόψιμο της πατάτας και θα σας ξετρελάνει!

Οι πατάτες- ηφαίστειο όπως τις ονομάζουν, είναι το αγαπημένο σνακ όλων και είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση του. Δείτε την συνταγή βήμα-βήμα στο παρκάτω βίντεο!

Με ένα πιρούνι ανοίγει μερικές τρύπες σε πατάτες και τις βάζει στην γάστρα...Θα πάθετε πλάκα!

Είναι οι πιο νόστιμες πατάτες που έχετε φάει! Με αυτό το κόλπο θα κάνετε εντύπωση στο τραπέζι, μιας και είναι ένα ιδιαίτερο αλλά και πολύ εύκολο στην εκτέλεση ορεκτικό! Δείτε την συνταγή και θα την κάνετε αμέσως.

Η συνταγή της είναι γρήγορη και θα σας εκπλήξει. Έχουμε δει πολλούς τρόπους για να μαγειρέψετε διαφορετικά τις πατάτες και το μυστικό πολλές φορές κρύβετε στο κόψιμο, πριν τις ψήσετε!

Όσοι έχετε δοκιμάσει γλυκοπατάτες, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι όχι μόνο είναι πιο νόστιμες από τις κανονικές, αλλά είναι επίσης και πιο υγιεινές! Στην πραγματικότητα, μια μικρή γλυκοπατάτα περιέχει το 262% της ημερήσιας συνιστώμενης δοσολογίας σε βιταμίνη Α και το 29% της ημερήσιας δοσολογίας σε βιταμίνη C. Έχουν επίσης τις διπλάσιες ίνες από τις κανονικές πατάτες.

Όταν όμως μαγειρεύουμε γλυκοπατάτες, συνήθως τις ψήνουμε στο φούρνο (ή στο φούρνο μικροκυμάτων, αν δεν έχουμε αρκετό χρόνο). Αλλά ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για την πρετοιμασία τους και το αποτέλεσμα είναι πιο κρεμώδες και πιο γευστικό (χωρίς πρόσθετα συστατικά ή καρυκεύματα).

Αφού ξεπλύνετε και τρίψτε το εξωτερικό τους, απλά χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανοίξετε μερικές τρύπες και βάλτε τις κατευθείαν στον ατμομάγειρα ή σε μία γάστρα. Αφήστε τις να «βγάλουν τα ζουμιά» τους και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 6-7 ώρες.

Βάζει πατάτες με τυρί τσένταρ σε ένα ταψί και το σκεπάζει με μπέικον! Όταν το έβγαλε από το φούρνο...

Μια συνταγή για πατάτες που έχει κατέβει από τα ουράνια! Είναι θεϊκή και πρέπει να την δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία!

Έχουμε δει πολλές συνταγές για πατάτες φούρνου που έχουν ξεχωρίσει, όπως αυτή που κάνετε όταν κόψετε το πάνω μέρος μιας πατάτας και την βάλετε στο ταψί. Ποτέ, όμως, δεν είχαμε σκεφτεί να αναμείξουμε πατάτα με μπέικον και τσένταρ!

Θα χρειαστείτε:

45 φέτες μπέικον
5 μεσαίες πατάτες
400 gr τριμμένο τυρί τσένταρ
αλατοπίπερο

Διαδικασία:

Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί, έτσι ώστε να επικαλύπτονται και να σχηματίζουν κύκλο. Τα άκρα πρέπει να εξέχουν πάνω από την άκρη του ταψιού και η επιφάνεια του ταψιού να καλύπτεται.

Πλύνετε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες πατάτας πάνω από το μπέικον, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε το τριμμένο τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές. Κάθε φορά να προσθέτετε λιγότερες φέτες πατάτας.

Τέλος, τραβήξτε τις φέτες του μπέικον μία-μία προς τα μέσα, καλύπτοντας πλήρως την τελευταία στρώση τυριού. Ψήστε για 2 1/2 ώρες στους 170 ° C. Απολαύστε το!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share