Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα πιο εύκολα Xριστουγεννιάτικα τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος - Θέλουν μόλις 5 υλικά!

Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

16 Δεκεμβρίου 2019 21:05
Τα πιο εύκολα Xριστουγεννιάτικα τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος - Θέλουν μόλις 5 υλικά!

Αυτά είναι τα πιο εύκολα Xριστουγεννιάτικα τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος...Θέλουν μόλις 5 υλικά! Πραγματικά θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Τα Τρουφακια πορτοκαλι με σοκολατα γαλακτος είναι ένα γλυκό που αρέσει σε όλους!

400γρ κεικ σοκολατας τριμμενο
1 φλυτζανι σιροπι με πορτοκαλι
2 κ.σ γεματες μερεντα
1/4 φλυτζανιου κονιακ η χυμο πορτοκαλι

300γρ κουβερτουρα γαλακτος για την επικαλυψη

Εκτέλεση

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ομοιογενη ζυμη
Πλαθουμε μπαλιτσες σε μεγεθος καρυδιου και τα βαζουμε στο ψυγειο σε ενα ταψι με λαδοκολλα. Παραλληλα λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφηνουμε για λιγο να χλιαρυνει.Στη συνεχεια βουταμε ενα ενα τα μπαλακια στη σοκολατα αφου τα εχουμε καρφωσει με οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε στο ταψι με τη λαδοκολλα.Τα αφηνουμε μιση με ωρα τουλαχιστον να σταθεροποιηθει η σοκολατα και στη συνεχεια τα βαζουμε ψυγειο να παγωσουν.


Σιροπι πορτοκαλιου

1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι νερο
1 φλουδα πορτοκαλιου η ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

Το βραζουμε για 10′ περιπου σε μετρια φωτια,το αφηνουμε να κρυωσει και το ριχνουμε στο τριμμενο κεικ τοσο οσο να γινει μια ζυμη.

Σε μια βαφλιέρα έβαλε αυγά, πιπεριά και ντομάτες! Όταν το έβγαλε...

Τι μπορείς να συμβεί αν ρίξεις αυγά, ντομάτα, ζαμπόν, και πιπεριά στην βαφλιέρα; Σίγουρα ένα σνακ που δεν είχε περάσει από το μυαλό σας!

Μπορείς να κάνεις με μια βαφλιέρα και λίγα υλικά. Τα αυγά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας και καλό θα ήταν να καταναλώνουμε ακόμα και τα τσόφλια τους. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και δεν θα χάσετε.

Δείτε παρακάτω το video με 7 από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες της βαφλιέρας που μέχρι σήμερα πιθανόν να μην το γνωρίζατε.

Παίρνει μια ντομάτα και τη γεμίζει με αυγά και τυρί! Το αποτέλεσμα...θα σας συγκλονίσει!

Στην Ελλάδα τα γεμιστά είναι ένα από τα κλασσικά και παραδοσιακά. Το Athensmagazine.gr βρήκε μια εναλλακτική συνταγή για γεμιστές ντομάτες που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Ωστόσο, να σας θυμίσουμε και τον τρόπο για να φτιάξετε σπιτική σάλτσα ντομάτας.

Όταν πρόκειται για πιάτα που γίνονται γρήγορα, τα αβγά είναι πάντα η καλύτερη λύση. Όσον αφορά την γεύση – δεν υπάρχει κανένα παράπονο! Όταν πρόκειται για την εμφάνιση όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Με αυτή τη συνταγή, το αγαπημένο σας πιάτο θα καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.

Θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες):

2 ντομάτες μέτριου μεγέθους
2 αβγά
2 κ.σ γάλα
αλάτι και πιπέρι
1/3 τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες:

Κόψτε το πάνω κομμάτι κάθε ντομάτας και βγάλτε το εσωτερικό τους χρησιμοποιώντας μαχαίρι και κουτάλι.

Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίξτε το μίγμα μέσα στην τομάτα και ψήστε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Όταν ένα πρωινό είναι τόσο νόστιμο, το κάτι παραπάνω πραγματικά αξίζει. Εάν νιώθετε δημιουργικοί, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλά υλικά: μπορείτε να προσθέσετε δενδρολίβανο, ρίγανη ή βασιλικό. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

Ρίχνει ένα αυγό πάνω σε μια ροδέλα από κρεμμύδι και το τηγανίζει! Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!

Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε πραγματικότητα το όνειρο σας. Αν αγανακτείτε κάθε φορά που τηγανίζετε αυγά και αυτά "ανοίγουν" και χαλάει το σχήμα τους, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!

Δείτε επίσης: Προσοχή αυγά θάνατος! Αν τα τρώτε με συγκεκριμένο τρόπο ήρθε η ώρα να σταματήσετε!

Ένα έξυπνο κόλπο για να κάνετε το αυγό σε τέλειο κυκλικό σχήμα, είναι να το τηγανίσετε μέσα σε μια ροδέλα κρεμμύδι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share