Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα!

Εύκολο και γρήγορο!

16 Δεκεμβρίου 2019 08:59
Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα!

Σας έχουμε συνταγή για μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν μόνο σοκολάτα, οπότε εμείς σας έχουμε συνταγή για σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου!

Υλικά συνταγής

225 μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου μόκα με γάλα, παγωμένο

3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

450 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί

4 κ.σ. σκόνη κακάου1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ

30-35 mini cookies σοκολάτας

1 φλ. τσαγιού mini σταγόνες σοκολάτας (ή τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το παγωμένο καφέ μόκα λάτε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ και τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μεταφέρετε το μισό έτοιμο μείγμα τυριού σε άλλο μπολ. Προσθέτετε στο 1 μπολ (με το μισό μείγμα) το κακάο σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ , φροντίζοντας να κόψετε κάποια από αυτά σε κομμάτια για να καλύψετε τα κενά μεταξύ τους. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το μισό άσπρο μείγμα τυριού-λάτε. Πάνω από το άσπρο μείγμα τυριού-λάτε στρώνετε ομοιόμορφα 15-17 mini cookies πάνω από τη στρώση cookies απλώνετε το μισό μείγμα σοκολατένιο μείγμα κακάου τυριού.

Από πάνω επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με πτι μπερ, το υπόλοιπο άσπρο μείγμα τυριού-λάτε, τα υπόλοιπα 15-17 mini cookies σοκολάτας και τέλος με το υπόλοιπο μισό σοκολατένιο μείγμα τυριού-λατε-κακάο. Καλύπτετε το ταψάκι/φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ να σταθεροποιηθεί καλά.

Πριν το σερβίρετε “περνάτε” ένα μεγάλο μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στις άκρες του γλυκού και τα τοιχώματα του ταψιού και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.Πασπαλίζετε όλη την επιφάνειά του γλυκού σας με τις mini σταγόνες σοκολάτας (αν δεν βρείτε εύκολα τις μικρές /mini σταγόνες σοκολάτας πασπαλίστε με τρούφα ή φλούδα σοκολάτας), το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share