Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα με τραχανά!

Με μια ιδιαίτερη γεύση!

16 Δεκεμβρίου 2019 08:05
Τυρόπιτα με τραχανά!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα με τραχανά. Μια διαφορετική συνταγή με ιδιαίτερη, μεστή γεύση!

Αν όμως δεν σας αρέσει ο τραχανάς, δεν πειράζει, διότι σας έχουμε και την απλή τυρόπιτα, έτοιμη σε 30 λεπτά!

Υλικά:

500γρ τραχανά γλυκό mio gusto

6 φύλλα για πίτα

½ κιλό φέτα Μπούρινος ( θρυμματισμένη )

½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 λίτρο γάλα

5 αβγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού βιτάμ

πιπέρι

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, για περίπου 10-12 λεπτά.

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει το περιεχόμενο.

Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τη φέτα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Αλείφουμε ένα ταψί με βιτάμ και στρώνουμε δύο από τα φύλλα, τα οποία τα αλείφουμε κι αυτά. Απλώνουμε τη μισή από τη γέμιση, στρώνουμε άλλα δύο φύλλα, αλειμμένα κι αυτά με βιτάμ, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα τελευταία δύο φύλλα, κομμένα στο ίδιο μέγεθος με το ταψί, αφού τα αλείψουμε κι αυτά με βιτάμ. Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις πιέζουμε να κολλήσουν με τα πάνω φύλλα.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, προτού την κόψουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα.

Εύκολη τυρόπιτα με ξινομυζήθρα!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα με ξινομυζήθρα, κατευθείαν από την Κρήτη! Δοκιμάστε την...

Αν όμως την έχετε δοκιμάσει και θέλετε κάτι διαφορετικό, σας έχουμε και τσαλακωτή τυρόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη.

Υλικά:

Για το φύλλο:
1 γιαούρτι των 200 ml (μπορεί να είναι και 2%)
Ελαιόλαδο καλής ποιότητας. ( στο κουπάκι του γιαουρτιού. μέχρι το σημείο που υπήρχε το γιαούρτι)
½ κουταλάκι αλάτι
1 σφηνάκι ρακή (ή άλλο οινοπνευματώδες χωρίς μυρωδιά π.χ. βότκα , ρούμι κλπ)
Περίπου 3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του .

Για τη γέμιση:
1,5-2 κούπες ξινομυζήθρα (ή φέτα)

Για την κάλυψη:
1 -2 κουταλιές γάλα
1-2 κουταλιές σουσάμι αποφλοιωμένο

Επί το έργον:

Δείτε την παρασκευή του εύκολου φύλλου στο βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share