Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπιφτεκόπιτσα: Μια θεϊκή αλλά και επίγεια απόλαυση!

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

15 Δεκεμβρίου 2019 17:45
Μπιφτεκόπιτσα: Μια θεϊκή αλλά και επίγεια απόλαυση!

Μια πίτσα που κατέβηκε από τα "ουράνια". Η γεύση της είναι θεϊκή και συνδυάζει πίτσα με μπιφτέκια. Η συνταγή είναι πολύ βολική γιατί μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές όσον αφορά τα υλικά, αφού το μόνο υποχρεωτικό είναι μόνο ο κιμάς.

Γενικά αγαπάμε τις παραλλαγές και τους περίεργους συνδυασμούς, όπως τα μπιφτέκια με μπεσαμέλ στον φούρνο, και ξετρελαθήκαμε με την παρακάτω συνταγή μπιφτεκόπιτσας!

Υλικά

500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με λίγο χοιρινό)
2 αυγά
Λίγο τρίμμα φρυγανιάς
Μυρωδικά που σου αρέσουν (σκόνη κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι ή ότι θες από αυτά)
Αλάτι-πιπέρι

Για από πάνω

Σάλτσα πίτσας ή κάνεις δική σου
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή κάποιο τυρί που λιώνει
Λαχανικά σε στικς (πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια ή άλλα)

Γενικά κάνεις τον κιμά με υλικά που είναι του γούστου σου, όπως όταν κάνεις μπιφτέκια.

Εκτέλεση

1. Μπορείς να ακολουθήσεις δύο τρόπους παρασκευής. Ή θα προψήσεις τον κιμά και μετά θα βάλεις τα υλικά επικάλυψης από πάνω μισομαγειρεμένα ή θα τα βάλεις όλα τα υλικά μαζί από την αρχή.

2. Αφού ζυμώσεις τον κιμά όπως για τα μπιφτέκια, παίρνεις ένα ταψάκι της πίτσας ή ένα πυρίμαχο χαμηλό σκεύος διαμέτρου περίπου 30 εκατ. ή πάνω σε χαρτί φ. στο ταψί του φούρνου και απλώνεις τον κιμά σαν να είναι ζυμάρι πίτσας.

3. Στην περίπτωση που θα προψήσεις τον κιμά (10-12 λεπτά), την ώρα που ψήνεται περνάς τα λαχανικά από ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι(1 κ.σ.) για να μαραθούν λιγάκι. Βγάζεις τη βάση πίτσας-μπιφτέκι από το φούρνο στραγγίζεις ότι λίπος έχει βγάλει, απλώνεις τη σάλτσα επάνω, μετά την τριμμένη μοτσαρέλα και από πάνω τα μισοσωταρισμένα λαχανικά. Ψήνεις για άλλα 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πώς την θέλεις και έτοιμος.

Αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά μια κι έξω, αφού απλώσεις τον κιμά στρώνεις τα υλικά από πάνω με τη ίδια σειρά, με τα λαχανικά ωμά, και ψήνεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να σου είναι αρκετό. Καλό είναι στον ενδιάμεσο χρόνο αν μπορείς να στραγγίξεις λίγο το σκεύος.

Όταν ξεφουρνίσεις την Mπιφτεκοπίτσα, την αφήνεις 5-10 λεπτά να ισορροπήσει και να σταθεί. Από πάνω του πάει πολύ να την ραντίσεις με μια bbq sauce ή αν σ’ αρέσουν τα καυτερά, μερικές σταγόνες tabasco ή και τα δύο!

Έκανε τρύπα σε ένα μπιφτέκι και το έριξε στο τηγάνι! Θα τρέξετε να το κάνετε μόλις το δείτε!

Μια απλή και γρήγορη συνταγή είναι να κάνετε μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και να το ρίξετε στο τηγάνι, προσθέτοντας ένα υλικό. Έτσι θα φτιάξετε το καλύτερο μπέργκερ που έχετε φάει ποτέ!

Κάντε επίσης αφράτα μπιφτέκια με σελινόριζα!

Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια.

Υλικά:

-μισό κιλό κιμά
-κόλιαντρο
-1 μεσαίο κρεμμύδι
-2 αβγά
-1 κ.σ. Λάδι
-1 κ.σ. Μουστάρδα
-αλάτι και πιπέρι

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού. Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα.

Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share