Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Θα κολλήσετε!

15 Δεκεμβρίου 2019 15:47
Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Θέλετε να πειραματιστείτε λίγο με τις γεύσεις; Δοκιμάστε να αλλάξετε μια παραδοσιακή συνταγή, προσθέτοντας κανέλα. Δεν έιναι άλλη από τα αγαπημένα σε όλους μας μακαρόνια!

Άλλη ια συνταγή με μακαρόνια είναι αυτή με φέτα, το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων. Δοκιμάστε την παραλλαγή με την κανέλα, μιας και είναι ένα πολύ υγιεινό και ξεχωριστό πιάτο και πρέπει να το δοκιμάσετε!

Συστατικά:

Παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 σφιχτά συσκευασμένα φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μαϊντανού μαϊντανού, χοντροκομμένα
Αλάτι και μαύρη πιπεριά φρεσκοτριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
6 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, κιμά
1-1 / 4 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 γ. τομάτες σε χυμούς
1-1 / 2 έως 2 φλιτζάνια σε κύβους κοτόπουλο (καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που απομένει, προαιρετικό)
1 λίβρα linguine
1/2 γ. τυρί φέτα (ή κατσικίσιο τυρί)

Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Βάλτε το αλατισμένο νερό να βράζει.

Γεμίστε με ελαιόλαδο και το θερμαίνετε σε μεσαία υψηλή θερμότητα. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, σκόρδο, ρίγανη, κανέλα, ζάχαρη και νιφάδες πιπεριού. Γυρίστε τη θερμότητα στη μέση και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τις ντομάτες, αναβάστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρευστη. Δοκιμάστε και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και, αν χρησιμοποιείτε το κοτόπουλο, ανακατέψτε το.

Βάλτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 8 λεπτά, ή μέχρι το ζυμαρικό να είναι τρυφερό αλλά εξακολουθεί να είναι λιγο σκληρό. Καθώς μαγειρεύετε ζυμαρικά, επαναθερμαίνετε τη σάλτσα σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Αφού γίνουν, στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι και προσθέστε τα στη σάλτσα. Αφήστε το πάνω από τη φωτιά για ένα λεπτό ή περισσότερο για να βοηθήσετε τη σάλτσα να διαπεράσει τα ζυμαρικά.

Κόκκινη πεντανόστιμη σούπα με κοφτό μακαρονάκι σαν της γιαγιάς!

Η πιο απλή αλλά και πιο νόστιμη σούπα με κοφτό μακαρονάκι που μυρίζει γιαγιά και ζεστασιά. Από τις πιο αγαπημένες σούπες για όλη την οικογένεια, με την σούπα επίσης του Ιπποκράτη να χαρακτηρίζεται ως φυσικό φάρμακο.

Υλικά:

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή ένα πακέτο λεπτό μακαρόνι σπασμένο με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια ή ένα πακέτο κριθαράκι (διάλεξε το αγαπημένο σου ζυμαρικό.)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτί πελτέ ντομάτας ή κομματάκια ντομάτας

Προαιρετικά: Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κάποιο μανιτάρι ή κάποιο κρέας ή ψάρι ως συνοδευτικό, αλλά και μόνη της είναι πεντανόστιμη. Επίσης, αν θέλετε περισσότερη γεύση μπορείτε να βάλετε έναν κύβο με γεύση λαχανικών.

Εκτέλεση:

Η διαδικασία για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη σούπα είναι πολύ εύκολη και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή της.

  1. Για αρχή, παίρνουμε μία βαθιά κατσαρόλα και τη γεμίζουμε νερό μέχρι τη μέση.
  2. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και αφήνουμε το νερό να βράσει καλά.
  3. Με το που βράσει το νερό, βάζουμε μέσα το ζυμαρικό της επιλογής μας μέχρι να γίνουν.
  4. Δέκα λεπτά πριν βράσουν καλά, ρίξε μέσα τη ντομάτα και τη ζάχαρη και άσε το να πάρει μία βράση μέχρι να γίνει η ντομάτα.
  5. Με το που γίνει η ντομάτα, η σούπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Extra tips:

  • Για να σπάσει σε μικρά κομματάκια το λεπτό μακαρόνι μας, βάλε τα μακαρόνια σε μία πετσέτα και σπάσε τα με τα χέρια σου κάνοντας κυκλικές κινήσεις σαν να ζυμώνεις.
  • Αν προτιμήσεις να βάλεις κάποιον κύβο λαχανικών, πρόσθεσε τον στην αρχή, μαζί με το λάδι και τα μπαχαρικά.
  • Αν θέλεις να βάλεις και κάποιο κρέας ή ψάρι, τσιγάρισε το καλά πριν το βάλεις και άσε το να βράσει μαζί με το νερό, πριν ρίξεις τα μακαρόνια, μέχρι να είναι έτοιμο. Και τα μανιτάρια όπως και διάφορα άλλα λαχανικά είναι μία πολύ ωραία επιλογή. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share