Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πήρε πολλές πιπεριές και τις έβαλε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια έγινε το απίστευτο...

Πάθαμε πλάκα!

15 Δεκεμβρίου 2019 11:36
Πήρε πολλές πιπεριές και τις έβαλε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια έγινε το απίστευτο...

Σας αρέσουν οι καυτερές πιπεριές και οι σάλτσες; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή.

Η πιπεριά είναι το ιδανικό λαχανικό για την παραγωγή καυτερών σαλτσών. Γι αυτό το λόγο θα σας πούμε πως να φτιάξετε την τέλεια σάλτσα με κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές.

Πάμε να δούμε!

Πλένετε, κόβετε και βράζετε για 20 λεπτά προσθέτοντας ξύδι και σκόρδο.

Στη συνέχεια βάζετε όλα τα πράγματα σε ένα μπλέντερ. Το αποτέλεσμα θα είναι μια καυτερή σος. Τέλος, σε ένα μπουκάλι βάλτε την σοσ που δημιουργήσατε!

Σας αρέσουν οι πιπεριές που δεν είναι καυτερές; Εμείς εδώ στο Athensmagazine.gr σας έχουμε την τέλεια συνταγή πιπεριές με τυριά.

Εσύ ήξερες γιατί οι πράσινες πιπεριές είναι πάντα φθηνότερες από τις υπόλοιπες;

Σίγουρα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ όπως και όλοι μας ότι η τιμή στις πράσινες πιπεριές σε σχέση με τις κίτρινες, τις πορτοκαλί ή τις πιπεριές Φλωρίνης έχει αισθητή διαφορά. Δεν ξέρω για σένα αλλά εμείς έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές για το ποιος μπορεί να είναι ο λόγος. Ωστόσο, ακόμη κι αν είναι ακριβότερες το Athensmagazine.gr έχει να σου προτείνει μια συνταγή για λαχταριστές πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και λαχανικά.

Η τιμή καθορίζεται από το επίπεδο ωρίμανσης

Οι ταπεινές πράσινες πιπεριές έχουν -χειμώνα καλοκαίρι- την χαμηλότερη τιμή, επειδή είναι πιο άγουρες από τις υπόλοιπες. Η συγκομιδή τους γίνεται νωρίτερα, πριν δηλαδή ωριμάσουν πλήρως, επομένως το χρονικό διάστημα απ΄το οποίο θα καλλιεργηθούν μέχρι να φτάσουν στην αγορά είναι πολύ μικρότερο. Οι κίτρινες, οι πορτοκαλί και οι κόκκινες πιπεριές χρειάζονται περισσότερο χρόνο και φροντίδα, γι αυτό και κοστίζουν πιο ακριβά.

Αυτό εξηγεί και την πιο πικρή γεύση που έχουν οι πράσινες πιπεριές σε σχέση με τις υπόλοιπες (και που τόσο μισώ, εκτός κι αν μπαίνουν σε χωριάτικη σαλάτα ή καλοκαιρινό καγιανά, τότε χαλάλι). Αν τις άφηναν στο “τσαμπί” τους να συνεχίζουν να ωριμάζουν, θα γίνονταν κίτρινες, έπειτα πορτοκαλί και στο τέλος κόκκινες. Επομένως πιο γλυκές και αρωματικές. Πάντως όποιες και να διαλέξεις για τις συνταγές σου, απ’ τη στιγμή που έχουν το ίδιο σχήμα (δηλαδή δεν είναι πιπεριές “κέρατο”, Φλωρίνης, τσίλι κ.λ.π.) αλλά άλλο χρώμα, προέρχονται από το ίδιο φυτό και βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ωρίμανσης.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share