Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι!

Η καλύτερη συνταγή!

13 Δεκεμβρίου 2019 10:54
Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι!

Έχουμε για εσάς την τέλεια συνταγή για γλυκό ψυγείου με τσουρέκι!

Αυτό το γλυκό, είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση, όμως, που δεν θέλετε τσουρέκι σας έχουμε και ένα γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

Υλικά

Τσουρέκι
400 gr σιρόπι (της αρεσκείας σας)
8 κ.σ. κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο
300 ml φυτική κρέμα

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το τσουρέκι και το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε το τσουρέκι σε προθερμασμενο φούρνο στους 150° για 10'.
Βάζουμε το σιρόπι πάνω στο τσουρέκι.
Σε ένα μπολ βάζουμε 8 κ.σ. κορν φλάουρ και βάζουμε 500ml γάλα ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα (500ml), την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Μόλις αρχίζει να βράσει βάζουμε το βούτυρο και την βανίλια.
Αφήνουμε το κορν φλάουρ-κρέμα να κρυώσει για 20 λεπτά. Τοποθετουμε το κορν φλάουρ-κρέμα πάνω στο τσουρέκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χτυπάμε την σαντιγί και την βάζουμε πάνω στο τσουρέκι. Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Γλυκό ψυγείου με μελομακάρονα!

Σου βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξεις γλυκό ψυγείου με βάση τα μελομακάρονα.

Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη, ειδικά για όσους αγαπούν τα μελομακάρονα, τα οποία και μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και απλά από το τετράδιο της γιαγιάς.

Υλικά

Μελομακάρονα
Βούτυρο Λιωμένο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτας
Γάλα όσο χρειάζεται το άνθος
1 κρέμα γάλακτος
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
Τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι τα μελομακάρονα. Τα κάνουμε τρίμμα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά στο φούρνο.

Παράλληλα φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το άνθος.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη έως ότου αφρατέψει και σφίξει καλά.

Απλώνουμε πάνω από το άνθος αραβοσίτου, την σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτας.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share