Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Βάζει ροδέλες πατάτας σε φόρμα για μάφιν και τις τοποθετεί στον φούρνο! Όταν τις βγάζει βλέπει ότι...

Πανδαισία γεύσεων!

12 Δεκεμβρίου 2019 10:50
Βάζει ροδέλες πατάτας σε φόρμα για μάφιν και τις τοποθετεί στον φούρνο! Όταν τις βγάζει βλέπει ότι...

Η πιο τέλεια συνταγή για πατάτες φούρνου είναι αυτή στο παρακάτω βίντεο. Ναι, οι φόρμες μάφιν μπορούν να "φιλοξενήσουν" και άλλα υλικά, και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Τις πατάτες όλοι μας τις αγαπάμε, και είναι ένα από τα πιο γευστικά φαγητά. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ψητές πατάτες με τυρί και μπέικον; Κάνενας σίγουρα!

Δείτε πώς να κάνετε πατάτες- μάφιν, μια παραλλαγή που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους.

Υλικά:

8-10 μικρές πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. παρμεζάνα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

1. Προθερμάντε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώστε το ταψί.
2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και μετά κόψτε τις σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου 1,6 χιλιοστά).
3. Βάλτε όλες τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το τυρί, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε τις πατάτες μέσα στο ταψί για μάφιν σε στοίβες.
5. Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.

*Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι πιο μικρές από το άνοιγμα της κάθε φόρμας.
*Οι στοίβες που θα φτιάξετε πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατοστά από το ταψί, για να μην μαζέψουν πολύ.
*Χρησιμοποιήστε ειδικό κόφτη πατάτας για να έχουν όλες οι φέτες το ίδιο πάχος και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Βάζει φρυγανιά πάνω στις πατάτες φούρνου... Λίγα λεπτά αργότερα το αποτέλεσμα σοκάρει!

Ένα κολπάκι για να κάνετε ξεχωριστές πατάτες φούρνου είναι αυτό που θα σας δώσουμε. Δεν θα καταλάβετε την διαφορά με τις αγαπημένες σε όλους τηγανιτές πατάτες.

Πολλές συνταγές υπάρχουν για να κάνετε λαχταριστές πατάτες, τόσο στο τηγάνι όσο και στον φούρνο. Μια που ξεχωρίζει είναι η συνταγή που και αν βλέπετε ότι γίνεται στο τηγάνι, δεν υπάρχει ουσιαστικό “τηγάνισμα” με λάδι.

Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές…

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

-Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

-Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Βγάζει το πάνω μέρος της πατάτας και την βάζει στο ταψί! Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Τι θα γίνει άμα κόψετε το πάνω μέρος μιας πατάτας και την βάλετε στο ταψί; Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες θα σας ξετρελάνει!

Να υπενθυμίσουμε μια εξίσου εξαιρετική ιταλική με πατάτες, αλλαντικά και λιωμένο τυρί, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δαχτυλά σας.

Θα χρειαστείτε:

6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1/2 φλιτζάνι τηγανικοί κύβοι μπέικον
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Οδηγίες:

Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι ώστε να μπορούν να στέκονται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε έναν μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλήστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.

Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.

Προσέχετε να μην καείτε από την λάβα του τυριού!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share