Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα κέικ!

Δοκιμάστε την!

12 Δεκεμβρίου 2019 08:39
Τυρόπιτα κέικ!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για απλή και γρήγορη τυρόπιτα κέικ.

Μετά την τυρόπιτα με πλούσια γέμιση φέτας, σας έχουμε μια ακόμα συνταγή που θα λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά!

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 κ.σ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
3 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα πράσου, τη φέτα, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το μπέκιν πάουντερ.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας, προσθέτουμε λίγη γέμιση και το σουρώνουμε.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε όλα τα γεμιστά φύλλα προσεκτικά σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ. Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών σιγά σιγά την πίτα, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180οC, για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν τη ξεφορμάρουμε.

Κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share