Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Τυρόπιτα με πλούσια γέμιση φέτας!

Πεντανόστιμη!

11 Δεκεμβρίου 2019 07:45
Τυρόπιτα με πλούσια γέμιση φέτας!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή τυρόπιτας, αυτή την φορά με πλούσια γέμιση φέτας, αφού τις έχετε λατρέψει!

Έτσι μετά την τυρόπιτα τσαλακωτή τυρόπιτα, σας έχουμε μια ακόμα συνταγή που θα λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή ζύμη
500 γρ τυρί φέτα τριμμένο
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
αλάτι-πιπέρι
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βήμα 1

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα. Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα με ένα σύρμα και προσθέστε το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος.

Βήμα 2

Βουτυρώστε το ταψί φούρνου και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο. Χαράξτε την τυρόπιτα και αλείψτε με το χτυπημένο αβγό.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

 Κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share