Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Λαχταριστό γιουβέτσι κατσαρόλας σε μόλις 30 λεπτά!

Πεντανόστιμο και πανεύκολο!

9 Δεκεμβρίου 2019 08:43
Λαχταριστό γιουβέτσι κατσαρόλας σε μόλις 30 λεπτά!

Το γιουβέτσι είναι ένα κλασσικό οικογενειακό φαγητό που συνηθίζουμε να τρώμε στα κυριακάτικα τραπέζια κι αυτό γιατί μιλάμε για ένα φαγητό που θέλει χρόνο και υπομονή κάτι που τις καθημερινές δεν διαθέτουμε.

Το Athensmagazine.gr λοιπόν σου βρήκε τη λύση για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό σε μόλις 30 λεπτά με αυτή την έξυπνη, λαχταριστή και απολαυστική συνταγή. Φυσικά, μην ξεχνάμε και αυτούς που δεν είναι και τόσο φαν του κρέατος γι' αυτό θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα υπέροχο γιουβέτσι με γαρίδες.

γρήγορο γιουβέτσι

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή για το γιουβέτσι κατσαρόλας:

Υλικά

1 συσκευασία μέτριο κριθαράκι ολικής άλεσης

4 χωριάτικα λουκάνικα
1 κρεμμύδι
2 πράσα
70 ml κόκκινο κρασί
250 γρ. χυμό ντομάτας
αλάτι – πιπέρι
1/4 κ. γλ. ζάχαρη
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

Διάβασε πως γίνεται το γιουβέτσι κατσαρόλας με λουκάνικα και πράσα

  1. Ξεκινώ κόβοντας τα λουκάνικα σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.
    2. Τα σοτάρω για ένα με δυο λεπτά σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος όπου έχω προσθέσει λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα αφαιρώ από το σκεύος.
    3. Στο ίδιο σκεύος βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν..
    4. Προσθέτω το κριθαράκι, το ανακατεύω δυο τρεις φορές να γυαλίσει και ύστερα το σβήνω με το κόκκινο κρασί.
    5. Αφήνω για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόολ κι ύστερα βάζω πάλι μέσα στο σκεύος τα λουκάνικα.
    6. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
    7. Ανακατεύω συχνά να μην κολλήσει το κριθαράκι και αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό. Πάντα ζεστό. Σιγοβράζω το κριθαράκι για 10 περίπου λεπτά και λίγο πριν σβήσω τη φωτιά, ρίχνω τη φέτα κι ανακατεύω καλά.
    8. Σερβίρω το κριθαράκι al dente και ζουμερό, με λίγη έξτρα φέτα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

γουβέτσι

Τυρόπιτα φούρνου, σαν λουλουδάκι!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για στριφτή τυρόπιτα φούρνου, σαν λουλουδάκι! Δοκιμάστε την!

Σαν στριφτή τυρόπιτα έχουμε συνήθως στο νου μας την σκοπελίτικη τυρόπιτα που γίνεται με απλό φύλλο, στρίβει σαν σαλίγκαρος και ψήνεται στο τηγάνι. Αυτή η στριφτή τυρόπιτα είναι διαφορετική, με ιδιαίτερο φύλλο που την κάνει τραγανή και ταυτόχρονα τρυφερή!

Υλικά

Για τη ζύμη
25γρ φρέσκια μαγιά
1½ κούπα χλιαρό γάλα
1½ κουταλιά σούπας ζάχαρη
¾ κούπας ελαιόλαδο
1 αυγό και 1 ασπράδι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά γλυκού ξύδι λευκό
1 κουταλιά σούπας μαχλέπι τριμμένο
1 κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις
150γρ βούτυρο

Για τη γέμιση
300 γρ τυρί φέτα
200γρ ανθότυρος
1 κουταλιά γλυκού δυόσμος ξερός

συνταγή για τυρόπιτες

Για το άλλειμμα
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά γλυκού γιαούρτι
Μαυροκούκι & σουσάμι

Φτιάχνουμε τη ζύμη

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να μαλακώσει. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να αφρίσει.

Ρίχνουμε το μίγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης - εκτός από το βούτυρο- στο μίξερ. Ζυμώνουμε με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη. Ρίχνουμε τα κυβάκια βουτύρου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 30λεπτά, μέσα στον κάδο. Αδειάζουμε τη ζύμη, με λαδωμένα χέρια, στον πάγκο.

Ετοιμάζουμε τις τυρόπιτες

Πλάθουμε όλη τη ζύμη σε ένα κορδόνι με ομοιόμορφο πάχος. Κόβουμε σε 30 ίσα κομμάτια.

Απλώνουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι μήκους 20εκ. Πλαταίνουμε με τα δάχτυλα να γίνει ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι ζύμης, με πλάτος 6εκ και μήκος 20εκ. Κόβουμε τη ζύμη, με παράλληλες μαχαιριές – κάθε 1εκ – μέχρι το μισό πλάτος.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά τα τυριά με το δυόσμο. Για δική μας ευκολία μοιράζουμε τη γέμιση σε 30 μπαλίτσες.

Απλώνουμε μια μπαλίτσα γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό, ξεκινώντας από την ολόκληρη πλευρά προς την κομμένη.

Τυλίγουμε το γεμιστό κορδόνι κυκλικά, σε σχήμα σαλιγκαριού, με την κομμένη πλευρά εξωτερικά. Έτσι σχηματίζεται ένα λουλούδι.

Αλείφουμε και ψήνουμε

Τοποθετούμε προσεκτικά κάθε τυροπιτάκι σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30λεπτά. Σε αντιστάσεις, ψήνουμε μία λαμαρίνα κάθε φορά ενώ σε αέρα μπορούμε να βάλουμε δύο λαμαρίνες μαζί.

Αν όμως δεν θέλετε να φτιάξετε την συγκεκριμένη τυρόπιτα, σας έχουμε μια άλλη συνταγή για τραγανή τυρόπιτα-αστραπή, η οποία είναι έτοιμη σε 10 λεπτά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share