Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βγάζει το πάνω μέρος της πατάτας και την βάζει στο ταψί! Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Θα θέλετε να το κάνετε!

9 Δεκεμβρίου 2019 07:50
Βγάζει το πάνω μέρος της πατάτας και την βάζει στο ταψί! Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Τι θα γίνει άμα κόψετε το πάνω μέρος μιας πατάτας και την βάλετε στο ταψί; Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες θα σας ξετρελάνει!

Να υπενθυμίσουμε μια εξίσου εξαιρετική ιταλική με πατάτες, αλλαντικά και λιωμένο τυρί, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δαχτυλά σας.

Θα χρειαστείτε:

6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1/2 φλιτζάνι τηγανικοί κύβοι μπέικον
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Οδηγίες:

Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι ώστε να μπορούν να στέκονται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε έναν μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλήστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.

Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.

Προσέχετε να μην καείτε από την λάβα του τυριού!

Δοκιμάστε λουκουμάδες πατάτας με τυρί και ζαμπόν!

Μια ξεχωριστή συνταγή είναι οι λουκουμάδες πατάτας με τυρί και ζαμπόν. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα εκπλαγείτε από την γεύση!

Δείτε επίσης: Χάραξε μια πατάτα και τις έβαλε στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Εκπληκτικός!

Συστατικά:

200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι 00
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

3 φέτες ζαμπόν
Τυρί προβολόνε
Λάδι για μαγείρεμα

Διαδικασία:

– Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.

– Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.

– Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.

– Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

Ρίχνει 3 αυγά σε μια πατάτα. Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Μόλις δείτε τι γίνεται όταν ρίχνει 3 αυγά στην πατάτα θα πάθετε πλάκα! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Παίρνει 12 βραστά αυγά, τα κόβει και βγάζει τους κρόκους με ένα κουτάλι! Στην συνέχεια προσθέτει...

Αυτή η συνταγή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να συνδυάσετε δύο ταιριαστά υλικά: τις πατάτες και τα αυγά. Σας προτείνουμε αυτή την κλασική συνταγή με γεμιστές πατάτες να την συνδυάσετε με τριμμένο τυρί και μπέικον, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό, τι άλλα υλικά επιθυμείτε. Είναι ιδανικό για πρωινό, αλλά και ως συνοδευτικό ή μεζές.

Θα χρειαστείτε:

3 μεγάλες ψητές πατάτες
3 αυγά


3 λωρίδες μπέικον τηγανισμένες και ψιλοκομμένες
3 κουταλιές τυρί τσένταρ τριμμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεκινήστε ψήνοντας τις πατάτες, ή ψήστε τις εκ των προτέρων για να γλιτώσετε χρόνο. Μόλις ψηθούν, κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε το εσωτερικό με ένα κουτάλι, σχηματίζοντας ένα μικρό μπολάκι.
2. Προσθέστε στο εσωτερικό κάθε πατάτας μισή κουταλιά βούτυρο και σπάστε ένα αυγό. Πασπαλήστε με τυρί και προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον. Τελειώστε με την προσθήκη μαϊντανού και αλάτι και πιπέρι της επιλογής σας.
3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
4. Αφήστε να κρυώσει για μερικά λεπτά. Σερβίρετε και απολαύστε.

Βάζει μια βρασμένη και κομμένη πατάτα στο ταψί. Το αποτέλεσμα... θα σας ξετρελάνει

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε! Κόψτε μια βρασμένη πατάτα και βάλτε την στο ταψί! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει όλους άφωνους.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Κάντε ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν!

Ωστόσο, στην παρακάτω συνταγή σας χαρίζουμε μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού σάντουιτς. Το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και ακόμα και οι πιο δύσκολοι θα ενθουσιαστούν!

Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):

-3 μεγάλες πατάτες
-1 κ.σ. Ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
-3 φέτες μοτσαρέλα
-1/4 φλιτζανιού κόκκινο πέστο
-3 φέτες ζαμπόν Serrano
-1/4 φλιτζανιού ρόκα
-λίγο βαλσάμικο ξίδι

Οδηγίες:

1.Ψήστε τις πατάτες, κόψτε τις στην μέση και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι. Κόψτε τις άκρες πριν περάσετε το εσωτερικό με λάδι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε την μοτσαρέλα μέσα στις άδειες πατάτες και ψήστε για 4 λεπτά στους 150.
2. Απλώστε το πέστο, διπλώστε το ζαμπόν πάνω σε 3 μισές πατάτες και μετά βάλτε την ρόκα. Ρίξτε ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι.
3. Βάλτε από πάνω τις άλλες 3 μισές πατάτες. Στηρίξτε τις με οδοντογλυφίδες και κόψτε τις σε πιο μικρά κομμάτια.

Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του σάντουιτς – και πολύ εύκολη. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά θέλετε μέσα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share