Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τρίβει πάνω από τις πατάτες το τυρί και τα βάζει στο φούρνο. Μετά το βγάζει και βλέπει ότι...

Δοκιμάστε το!

6 Δεκεμβρίου 2019 18:30
Τρίβει πάνω από τις πατάτες το τυρί και τα βάζει στο φούρνο. Μετά το βγάζει και βλέπει ότι...

Αυτή την συνταγή πρέπει να την δοκιμάσετε. Βάλτε τυριά πάνω από τις πατάτες και βάλτε τα στο φούρνο! Το αποτέλεσμα είναι πανδαισία γεύσεων.

Δεν είναι ένα πιάτο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε στην Ελλάδα, αλλά μόλις το δοκιμάσετε σας υποσχόμαστε ότι θα γίνει το αγαπημένο σας, όπως επίσης και μια ακόμη συνταγή με πατάτες, κιμά και τυρί.

Υλικά:

900γρ. πατάτες τριμμένες αλάτι και πιπέρι 280 – 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας (να έχει γίνει σαν κρέμα) 450γρ. ξινή κρέμα 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 220γρ. τριμμένο τυρί cheddar.

Κόβει τις πατάτες, τις ρίχνει στο ταψί και μετά βάζει αυτό από πάνω. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Βρήκαμε την πιο ωραία συνταγή! Κόψτε πατάτες, ρίξτε μέσα στο ταψί και έπειτα βάλτε από πάνω κάτι που θα απογειώσει τη γεύση. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η παρακάτω συνταγή είναι γρήγορη και απολαυστική, ενώ οι πατάτες βγαίνουν τραγανές επειδή ψήνονται με την φλούδα.

Ξεκινήστε πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό. Μετά βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο.

Αλείψτε και τις δύο πλευρές με βούτυρο και ρίξτε αλάτι. Πριν προσθέσετε τα λαχταριστά υλικά από πάνω, ψήστε τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Γυρίστε τις πατάτες από την άλλη πλευρά μετά από 15 λεπτά, για να ροδίσουν και από την άλλη. Τέλος, βγάλτε τις πατάτες από τον φούρνο και ρίξτε από πάνω τυρί, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικό θέλετε!

Αφού προσθέσετε όλα τα υλικά, βάλτε τις πατάτες στο φούρνο ξανά για λίγα ακόμη λεπτά. Όταν τις βγάλετε, θα είναι έτοιμες να τις φάτε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share