Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα και μπισκότα!

Πεντανόστιμο!

5 Δεκεμβρίου 2019 10:55
Γλυκό ψυγείου με πραλίνα και μπισκότα!

Σας έχουμε την πιο ωραία συνταγή. Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με πραλίνα και μπισκότα!

Το Athensmagazine.gr βρίσκει καθημερινά για εσάς εύκολες και γρήγορες συνταγές όπως κι αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα που είναι έτοιμο σε 15 λεπτά!

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα
800 γρ γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα βανίλιας με 400 γρ γάλα και την χτυπάμε να δέσει.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα πραλίνας με 400 γρ γάλα και την χτυπάμε να δέσει και αυτή. Στη συνέχεια στρώνουμε στο πυρέξ τα μπισκότα και βάζουμε την κρέμα πραλίνας, και την απλώνουμε επάνω στα μπισκότα. Πάνω από την κρέμα πραλίνας βάζουμε πάλι μπισκότα, και από πάνω απλώνουμε την κρέμα βανίλιας. Όταν στρώσουμε την κρέμα βανίλιας τρίβουμε από πάνω 2-3 μπισκότα πτι μπερ. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει και είναι έτοιμο. Ένα γλυκάκι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, και για όλες τις εποχές.

katerinasrecipes.com

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την υπέροχη συνταγή της ημέρας για γλυκό ψυγείου! Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω!

Ένα υπέροχο, αφράτο και δροσερό γλύκισμα με στρώσεις μπισκότων, κρέμα στιγμής με σαντιγί, καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας. Μια πανεύκολη, για αρχάριους συνταγή, για ένα γλύκισμα πανεύκολο στη παρασκευή του για αρχάριους, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (θα χρειαστείτε 27 μπισκότα)
1 ½ φλ. τσαγιού κρύο γάλα
95 γρ. Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής (1 ½ φακελάκια των 62 γρ.)
220 γρ. έτοιμη σαντιγί
Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 55%κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος 35-36%λιπαρά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κοφτή κ.σ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

1. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη σκόνη Άνθος Αραβοσίτου και το γάλα και το χτυπάτε το μείγμα για 2 λ να πήξει. Την αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

2. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση του 9 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων, το υπόλοιπο μείγμα κρέμας-σαντιγί και τελειώνετε με μια στρώση μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας για 1 ώρα στο ψυγείο.

3. Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

4. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και να σφίξει τόσο, όσο να απλώνετε εύκολα. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ στρώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό σας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: Για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας στρώστε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολλας σταυρωτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share