Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Τυλίγει ένα μπιφτέκι γύρω από ένα κουτάκι μπύρας και το ψήνει...Δεν φαντάζεστε αυτό που φτιάχνει!

Δεν θα το πιστεύετε!

4 Δεκεμβρίου 2019 14:57
Τυλίγει ένα μπιφτέκι γύρω από ένα κουτάκι μπύρας και το ψήνει...Δεν φαντάζεστε αυτό που φτιάχνει!

Ίσως είναι και η πιο περίεργη συνταγή για μπιφτέκια...Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ντενεκεδένια μπιφτέκια, απλά χρησιμοποιώντας ένα κουτάκι μπύρας!

Αφού μάθαμε πώς να φτιάξουμε στο τηγάνι τα καλύτερα μπέργκερ, απλά κάνοντας μια τρύπα στην μέση του κιμά, έρχεται και αυτή η συνταγή για να μας ταράξει. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές τελικά, και είναι πολύ δημιουργικές!

Ξεχάστε για λίγο την υιγιείνη διατροφή και αφεθείτε στην γεύση των ντενεκεδένιων μπιφτεκιών με μπέικον. Ακούγεται πολύ λαχταριστό και σας διαβεβαιώνουμε ότι έτσι είναι!

μπιφτέκια σε μπύρα

Αυτό το βίντεο σας δείχνει βήμα βήμα από τον τύπο του κρέατος που θα χρησιμοποιήσετε μέχρι πολλαπλούς τρόπους γεμίσματος τους και στο τέλος πως θα τα βάζετε όλα αυτά μαζί για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα!

Αφράτα μπιφτέκια με σελινόριζα!

To Αthensmagazine.gr σας βρήκε την απόλυτη συνταγή για αφράτα μπιφτέκια με σελινόριζα! Τυλίγει μια φέτα μπέικον γύρω από τα μπιφτέκια... το αποτέλεσμα θα σας κάνει να λιποθυμήσετε!

Υλικά:

600 γρ πατάτες (3)

300 γρ καρότα (2)

Συνταγή μπιφτέκια

280 γρ σελινόριζα (1)

500 γρ κρεμμύδια ξερά (2 μεγάλα)

3 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τα καρότα και τη σελινόριζα και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε αλάτι και τα σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά (περίπου 6-9 λεπτά)

Σουρώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα πατάμε με το ειδικό εργαλείο. Προσοχή θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται

Δείτε ακόμα: Το πιο γρήγορο και νόστιμο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας!

Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα αυγό και τυρί, μπορείτε να το κάνετε τώρα.

Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Θέλουμε να μαυρίσουν λίγο από κάτω.

Έπειτα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Θα μαυρίσουν λίγο αλλά θα είναι πεντανόστιμα. Αν θέλετε προσθέστε και άλλο ελαιόλαδο. Μην βλέπετε τις φωτογραφίες μου και ξεγελιέστε. Τα δικά σας θα μαυρίσουν περισσότερο. Εγώ το σταμάτησα σε αυτό το σημείο για να βγάλω τις φωτογραφίες και μετά συνέχισα το μαγείρεμα.

Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, σκουπίζουμε με χαρτί το τηγάνι και συνεχίσουμε και στα επόμενα. Μπορείτε να τα ψήσετε βέβαια και στο φούρνο

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο! (Video)

Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή της ημέρας! Αν δεν έχετε μαγειρέψει ακόμα μπορείτε να φτιάξετε σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο στο φούρνο! Είναι πεντανόστιμο!

Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. ορικέτι (μικρόσχημα ζυμαρικά που μοιάζουν με αυτάκια – αντικαθιστούμε με κοχυλάκια)

300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4 ή στη μέση αν είναι μικρά

300 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ στο Athensmagazine.gr:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share