Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Τυρόπιτα με κρεμμύδια!

Δοκιμάστε την!

4 Δεκεμβρίου 2019 07:50
Τυρόπιτα με κρεμμύδια!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα με κρεμμύδια και φασκόμηλο. Το μόνο που μένει είναι απλά να την δοκιμάστε.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα με vegan τυρί!

Υλικά:
- 2 φύλλα ζύμης σφολιάτας
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες)
- 200 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά (τριμμένα)
- 200 γρ. φέτα (τριμμένη)
- 3 αυγά
- 1 αυγό επιπλέον (χτυπημένο)
Για την επιφάνεια:
- 75 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι

συνταγές για τυρόπιτα

Εκτέλεση:

1.Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια στο βούτυρο, κομμένα σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσουν. Έπειτα, τα αποσύρουμε, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Εύκολη και πρωτότυπη τυρόπιτα!

2. Σε μεγάλο μπολ, σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε τα αλευρωμένα κρεμμύδια, τα κίτρινα τυριά, καλά τριμμένα, τη φέτα (όχι πολύ αλμυρή), ψιλοκομμένη, λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή στο αλάτι σε περίπτωση που τα τυριά είναι ήδη αλμυρά). Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη γέμιση φυλλαράκια από το θυμάρι και ανακατεύουμε όσο καλύτερα γίνεται ώστε να πάνε παντού.
3. Σε στρογγυλό ταψάκι 28-30 εκατοστών (ή σε ταρτιέρα), απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σαν βάση και αδειάζουμε τη γέμιση των τυριών, ισιώνοντας την και κατανέμοντας την σωστά στο ταψί. Έπειτα, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κόβουμε όσο περισσεύει από τις άκρες, προσέχουμε να μην βγαίνει καθόλου η γέμιση έξω και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το ένα χτυπημένο αυβγό. Τέλος, κάνουμε πιρουνιές σε διάφορα σημεία της τυρόπιτας, για να βγαίνει ο ατμός και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 περίπου λεπτά, στο κάτω μέρος του φούρνου για να μην μας αρπάξει. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή!

tiniakavotana.blogspot

Η έξυπνη τυρόπιτα!

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για την έξυπνη τυρόπιτα! Είναι πεντανόστιμη!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα λατρέψετε!

Για το φύλλο

4 κούπες αλεύρι Αλλατίνη κίτρινο
1 φλ . του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ξύδι
1 1/3 κουπες νερό
Λιγο κορν Φλάουερ ή νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση

400 γραμ σκληρή φέτα
1 φλιτζ του καφέ γάλα
4 αβγά
χοντροτριμμένο πιπέρι

τυρόπιτα

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τη γέμιση. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για ½ ώρα σε δροσερό μέρος.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αβγά και μόλις περάσει η μισή ώρα τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χοντροτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.

Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί .Πλάθουμε 8 μικρά μπαλάκια . 4 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο . Έτσι με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να ανοίγουμε 4 φύλλα με μια κίνηση. Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα ήλιος!

Ο τρόπος που τα κάνουμε είναι ο εξής: Πασπαλίζουμε μια λεία επιφάνεια με κορν φλάουρ. Ανοίγουμε τη πρώτη μπάλα σε ενα μικρο φύλλο, όσο το πιάτο της πάστας και πασπαλίζω με κορν φλάου, το αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τη δευτερη μπάλα όπως και την πρώτη και πασπαλίζω και αυτή με κορν φλάου . Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο την τριτη και τέταρτη μπάλα και ραντίζουμε με κορν φλάου. Τα 4 αυτά φύλλα τα στιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε με τον πλάστη 1 μεγάλο φύλλο σε πολύ καλά ραντισμένη επιφάνεια με κορν φλάου, τόσο μεγάλο που να καλύπτει τον πάτο του ταψιού μας , τα τοιχώματα και να περισσεύει και λίγο απ’ έξω. Με προσοχή το βάζουμε μέσα σε καλά λαδωμένο ταψί. Νο 36 στρογγυλό λαδωμένο καλά.

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
Κατά το ίδιο τρόπο ανοίγουμε τα άλλα 4 μπαλάκια σε 1 μεγάλο φύλλο , που να καλύπτει το ταψι και να περισσεύει και λίγο προς τα έξω. Ενώνουμε τις άκρες. Στρίβουμε και φτιάχνουμε κόθρο και με ένα πιρούνι τρυπάμε την πίτα μας σε δέκα διαφορετικά σημεία.

Χαράζουμε τη πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες. Το λαδώνουμε καλά . Την ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο με το φούρνο αναμμένο πάνω και κάτω και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει καλά για περίπου 45-60 λεπτά.

Τη βγάζουμε την αφήνουμε να χλιαρύνει , τη κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε. Δεν φυλάμε ποτέ τη πίτα στο ψυγείο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share