Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φανταστική πίτα με κολοκύθα και φέτα!

Ο συνδυασμός του θα σας ξετρελάνει!

3 Δεκεμβρίου 2019 22:30
Φανταστική πίτα με κολοκύθα και φέτα!

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την απόλυτη και πεντανόστιμη συνταγή για πίτα με κολοκύθα και φέτα! Αν έχετε μια κολοκύθα στο σπίτι σας μην χάνετε χρόνο ξεκινήστε να δημιουργείτε! Στριφτή πίτα με πράσο, φέτα και πιπεριά φλωρίνης! (Video)

Υλικά για την ζύμη

750 γρ.αλεύρι ζυμωτό

50 mlελαιόλαδο

20 mlξύδι

1 κ.γ.αλάτι

350 mlνερό χλιαρό

150 mlελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Υλικά για τη γέμιση

200 γρ.φέτα

2αυγά

5 κ.σ.τριμμένη φρυγανιά

0,5μάτσο μαϊντανό

500 γρ.κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους

1μεγάλο κρεμμύδι

2φρέσκα κρεμμυδάκια

-ελαιόλαδο

-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε μία λακούβα στη μέση

Βάζουμε στη λακούβα το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό και αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι προς το κέντρο, ανακατεύοντας παράλληλα με το χέρι

Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, είτε μέσα στο μπολ είτε αφού μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά

Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Ραντίζουμε την κολοκύθα με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει τελείως

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά

Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να χάσει αρκετά από τα υγρά της. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως

Μόλις κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε την φέτα σπασμένη με το χέρι, τα αυγά χτυπημένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε στα τέσσερα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο τόσο ώστε να καλύπτει το ταψί μας και να περισσεύει 2 δάχτυλα φύλλο

Λαδώνουμε καλά το ταψί, τοποθετούμε το ένα φύλλο και το λαδώνουμε καλά. Προσθέτουμε άλλο ένα φύλλο και το λαδώνουμε και αυτό

Μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί και κλείνουμε με ένα φύλλο την πίτα μας αφού το λαδώσουμε καλά. Βάζουμε και το τελευταίο φύλλο, το λαδώνουμε και κλείνουμε γύρω γύρω τα φύλλα και χαράζουμε την πίτα μας

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε την πίτα

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλι και σπανάκι! (Video)

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλι και σπανάκι, έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου». Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Τέλειο λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας!

Υλικά:

  • 1,2 κλ. xοιρινό (κομμένο σε κύβους 4×4 εκ.)
  • 30 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 120 γρ. λευκό κρασί
  • 960 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 2 μεσαία μαρούλια (ψιλοκομμένα)
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένo)
  • 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια (ψιλοκομμένο)
  • 40 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • Aλάτι – πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση:

Ποπιέτες ρολάκια με πιλάφι! (Video)

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει ποπιέτες ρολάκια με πιλάφι.

Παίρνει μία φόρμα από κέικ και γεμίζει μακαρόνια! Παρμεζάνα και… Το αποτέλεσμα; Θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά:

  • 4 σνίτσελ μοσχαρίσια
  • 300 γρ. μπέικον
  • 300 γρ. γκούντα
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αποξεραμένος βασιλικός
  • μπαχάρι σε σκόνη
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • κανέλα
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ

Υλικά για το πιλάφι:

  • 1 ποτήρι ρύζι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κ.σ. βούτυρo
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share