Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Όταν δείτε πως τηγανίζει το αβγό του θα θέλετε να το κάνετε κι εσείς!

Δεν θα το ξανά φάτε ποτέ με άλλον τρόπο!

3 Δεκεμβρίου 2019 14:37
Όταν δείτε πως τηγανίζει το αβγό του θα θέλετε να το κάνετε κι εσείς!

Μόλις δείτε πως τηγανίζει το αβγό του δεν θα το ξανά φάτε ποτέ με άλλον τρόπο! Μια τέλεια συνταγή!

Αρχικά δεν πρέπει να σπάσει ο κρόκος και ταυτόχρονα και το ασπράδι και ο κρόκος να έχουν τέλεια υφή. Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για να πετυχαίνετε το τέλειο τηγανητό αβγό κάθε φορά!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Σπάει ένα αυγό μέσα σε ένα ηχείο! Μόλις δείτε τι γίνεται θα το κάνετε και εσείς!

Αρχικά πάρτε από δύο μπολ για κάθε αβγό. Θα χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο, γι’αυτό είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα βαθύ και ένα ρηχό δοχείο. Έτσι, ο κρόκος θα διατηρήσει το σχήμα του.

Όταν σπάσετε και χωρίσετε τα αβγά σας, ζεστάντε το τηγάνι. Προσθέστε αρκετό λάδι στο τηγάνι για να μην κολλήσουν τα αβγά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε το πρώτο ασπράδι κατευθείαν μέσα. Προτείνουμε να το μαγειρέψετε σε μέτρια ως χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σχεδόν αδιαφανές.

Αυτό είναι σημαντικό, γιατί διαφορετικά δεν θα κολλάει ο κρόκος στο ασπράδι. Τώρα μεταφέρετε προσεκτικά τον κρόκο στο τηγάνι και ρίξτε τον στη μέση του ασπραδιού. Μαγειρέψτε για κάνα δυο λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλετε τον κρόκο.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις οδηγίες γι’αυτή την εκπληκτική μέθοδο!

Υπέροχες αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί!

Μπορεί να μοιάζει με κρέπες αλλά είναι αυγοφέτες με αυγό και τυρί που θα σας ξετρελάνει! Δείτε την υπέροχη συνταγή!

Υλικά:

8 ‏φέτες μαλακό ψωμί του τοστ

2 ‏αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

8 ‏φέτες ζαμπόν σε φέτες (ή γαλοπούλα)

8 ‏φέτες τυρί του τοστ

βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Με την ευκαιρία διαβάστε: Κρόκος αυγού: Ποιος από αυτούς σας φαίνεται πιο υγιεινός;

Υπέροχες αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί!

Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.

Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα (προαιρετικά).

Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.

Μερικά tips:

Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.
Kαθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης. Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.

Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share