Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τάρτα λεμονιού σε 15' λεπτά!

Η πιο γρήγορη συνταγή!

3 Δεκεμβρίου 2019 10:41
Τάρτα λεμονιού σε 15' λεπτά!

Τάρτα λεμονιού σε 15' λεπτά! Η πιο γρήγορη συνταγή!

Πανεύκολη συνταγή για τάρτα με γέμιση πατάτας!

Στην πραγματικότητα, ο χρόνος ψησίματος στον φούρνο μικροκυμάτων είναι μόλις 6' λεπτά. Και θα έχετε μια απολαυστική τάρτα λεμονιού που ανά μερίδα δεν ξεπερνά τις 90 θερμίδες.

Φανταστική τάρτα με μπανάνες και καραμέλα!

Καλό είναι να τσεκάρετε τον τρόπο λειτουργίας του φούρνου μικροκυμάτων σας, καθώς από συσκευή, σε συσκευή ενδέχεται να διαφέρει η ένταση των μικροκυμάτων.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • Για την επικάλυψη: 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • Το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι

Εύκολη και λαχταριστή τάρτα σοκολάτα-πραλίνα! (Video)

Εκτέλεση:

  1. Στρώνουμε με λαδόκολλα ταψάκι 20 εκατ. (ή όποιο μέγεθος χωράει) κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να νοτίσουν τα υλικά, πιέζοντας να γίνει μια ισοπαχής βάση
  3. Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στο 80% της έντασης, για τρία λεπτά. Τσεκάρουμε αν η βάση στέκεται, ειδάλλως βάζουμε και πάλι στο φούρνο για 30’’ δευτερόλεπτα
  4. Για τη γέμιση χτυπάμε τη ζάχαρη με το ξύσμα τα αυγά και το χυμό με σύρμα, ή στο μίξερ να ενωθούν
  5. Προσθέτουμε, το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και συνεχίσουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη
  6. Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από τη βάση και βάζουμε και πάλι στο φούρνο, στην ίδια ένταση για 3’ λεπτά. Δοκιμάζουμε την σύσταση της, θα πρέπει να είναι σφιχτή, τόσο ώστε να στέκεται, αλλά να έχει την υφή μιας κρέμας ή ενός ζελέ. Αν πιστεύεται πως χρειάζεται λίγο ακόμη επιστρέφουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30’’ δευτερόλεπτα ακόμη
  7. Αφήνουμε την λεμονόπιτα να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια κόβουμε σε καρέ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή και ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε.

Τάρτα με ντομάτα και λάδι!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε την καλύτερη συνταγή για τάρτα με ντομάτα και λάδι! Είναι χορταστική και πεντανόστιμη! Μην χάσετε την ευκαιρία να την δοκιμάσετε!

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

1 φακελάκι ξερή μαγιά (σκόνη)
1/4 κούπα καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε (περίπου 1½ ποτήρι νερού) νερό χλιαρό
750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση

3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
λίγες ψιλοκομμένες ελιές
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Πασπαλίζετε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα.
  • Σταδιακά προσθέτετε το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη ή πανί και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  • Στο μεταξύ αφαιρείτε τους σπόρους από τις ντομάτες και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβετε σε καρέ.
  • Κόβετε και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, λαδώνετε ένα ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου.
  • Με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετείτε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, δηλαδή τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
  • Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε την πίτα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share