Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φανταστικά αμυγδαλωτά με 3 υλικά και σοκολάτα!

Η πιο γρήγορη συνταγή για γλυκό τα Χριστούγεννα!

2 Δεκεμβρίου 2019 15:30
Φανταστικά αμυγδαλωτά με 3 υλικά και σοκολάτα!

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για φέτος τα Χριστούγεννα! Το γλυκό αυτό θα ξυπνήσει αναμνήσεις σε πολλούς και θα τους ξετρελάνει αφού μέσα θα έχει σοκολάτα! Φτιάξτε λοιπόν τα φανταστικά αμυγδαλωτά που σας προτείνουμε! Κόλαση: Κέικ σοκολάτας με 2 υλικά! Δεν θέλει ούτε 10 λεπτά!

Υλικά συνταγής:

320 γρ. αμύγδαλα λευκά + φιλέ αμυγδάλου για την επιφάνεια

600 γρ. ζάχαρη άχνη

5 αυγών τα ασπράδια

200 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ πηχτή μαρέγκα [με μια πρέζα αλάτι].

Αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα 320 γρ. αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το 1/3 της μαρέγκας, έως ότου γίνουν μία ομοιογενής σχετικά πηχτή αμυγδαλόπαστα. Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τα 200 γρ. σοκολάτας, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας!

Τα μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν πλήρως.

Πλάθουμε μικρούς εργολάβους σε σχήμα μπαστουνιού, τους βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα τους πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους ή εναλλακτικά βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε μικρά στρογγυλά δισκάκια πάνω στη λαδόκολλα. Σε αυτή τη περίπτωση βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο πάνω από κάθε εργολάβο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.

Μπισκοτογλυκό κατσαρόλας!

Ανακαλύψαμε την τέλεια συνταγή, για μπισκοτογλυκό κατσαρόλας με κρέμες βανίλια-σοκολάτα. Ένα διαφορετικό γλυκό!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες!

Συστατικά:

600+600 ml γάλα
70+70 γρ ζάχαρη
65 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 βανίλια
65 γρ άνθος αραβοσίτου κακάο
1 κουταλιά κακάο
1-2 πακέτα πτι μπερ

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

thevideos.gr

Θεϊκό μπισκοτογλυκό με 5 υλικά! Αν το φας δεν θα αλλάζεις συνταγή!

Μπισκοτογλυκό με 5 υλικά! Αν το φας δεν θα αλλάζεις συνταγή!

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με 5 υλικά σε 10 λεπτά! που δεν απαιτεί ψήσιμο.

Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια. Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού γάλα
4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα


220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.

Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.

Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share