Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες!

Τέλειο!

1 Δεκεμβρίου 2019 10:04
Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για μπισκοτογλυκό με δύο κρέμες!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Μπισκοτογλυκό σοκολατένιο με μπανάνες. Έτοιμο σε 20 λεπτά!

Υλικά:

5 αυγά
250 γρ. Κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
250 γρ. Μαργαρίνη (κομμένη σε κυβάκια)
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1/2 κούπα γάλα
1 μορφατ
1 ζαχαρούχο
1 κούπα ζάχαρη

συνταγή για μπισκοτογλυκό

Εκτέλεση:

1. Για την λευκή κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης του γλυκού.

2. Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη σε μπέν μαρι, ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα.

3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια μάζα.

4. Μεταφέρουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς, για να μην ψηθούν τα αυγά (λόγω της θερμοκρασίας που έχει η σοκολάτα.). Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση :

1. Σε ένα ορθογώνιο τάπερ/ταψί στρώνουμε μπισκότα πτι-μπερ ώστε να καλυφθεί τελείως.

2. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με γάλα. Έπειτα ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας.

3. Στην συνέχεια στρώνουμε μπισκότα, ακριβώς όπως κάναμε στο πρώτο βήμα της συναρμολόγησης, και τα αλείφουμε με γάλα.

4. Επάνω στα μπισκότα ρίχνουμε όλη την λευκή κρέμα και την απλώνουμε καλά.

5. Μετά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα και το γάλα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.

6. Διακοσμούμε όπως θέλουμε.

sokolatomania.gr

Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 γεύσεις!

Το Athensmagazine.gr βρήκε την τέλεια συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 γεύσεις!

Το σοκολατένιο αυτό γλυκό έχει βάση μπισκότου, κρέμα φυστικοβούτυρου, σάλτσα καραμέλας με φιστίκια, και τέλος με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Γλυκό σουφλέ έτοιμο σε 8 λεπτά!

Για τη βάση μπισκότου θα χρειαστείτε

1 πακέτο ‏μπισκότα digestive, χοντροτριμένα με το χέρι, όχι σκόνη
50 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ‏ζάχαρη μαύρη

Για την κρέμα φυστικοβούτυρου θα χρειαστείτε

110 γρ. ‏βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ‏φυστικοβούτυρο
300 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
Για τη σάλτσα καραμέλας θα χρειαστείτε
330 γρ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. ‏γλυκόζη
80 γρ. ‏νερό
1/2 κ.γ. ‏αλάτι
90 γρ. ‏κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ‏βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ‏φιστίκι αράπικο ξεφλουδισμένο και μισοσπασμένο λίγο στο γουδί

Για την επικάλυψη γκανάζ θα χρειαστείτε

230 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
2 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου

συνταγή για μπισκοτογλυκό

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. βαθμούς
Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί 25×30 εκ. περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύτε καλά με το χέρι τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, και τη μαύρη ζάχαρη.
Τα αδειάζετε στο ταψί, τα απλώνετε καλά, και τα πατάτε με ένα ποτήρι να κάτσουν καλά.
Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Το αφαιρείτε από το φούρνο, και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη κρέμα φυστικοβούτυρου

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο, μαζί μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου, και το τοποθετούμε στην κατάψυξη έως ότου κάνουμε την καραμέλα.

Για τη σάλτσα καραμέλας

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το αλάτι, και το νερό.
Βράζετε σε δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 160° C. βαθμούς περίπου, και πάρει ένα σκούρο χρυσαφή χρώμα.
Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως την κρέμα γάλακτος, και το βούτυρο. Προσέχετε διότι θα φουσκώσει αρκετά. Με την ευκαιρία διαβάστε: Σοκολατογλυκό με μπισκότα!

Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν, και να γίνει μια λεία σάλτσα. (Σε περίπτωση που πετρώσει πέφτοντας η κρέμα γάλακτος, ξαναβάζετε λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει).
Αφήνετε να κρυώσει, προσθέτετε το φιστίκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αδειάζετε το μίγμα επάνω στην κρέμα φυστικοβούτυρου, και την απλώνετε με σπάτουλα.
Το βάζετε στο ψυγείο έως ότου κάνετε την γκανάζ.

Για την επικάλυψη γκανάζ

Λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύετε καλά, και την απλώνετε με μια σπάτουλα επάνω στην καραμέλα.
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share