Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Τα τυροπιτάκια της τεμπέλας!

Λαχταριστά!

1 Δεκεμβρίου 2019 08:19
Τα τυροπιτάκια της τεμπέλας!

Το Athensmagazine.gr σας έχει την τέλεια συνταγή για τα τυροπιτάκια της τεμπέλας.

Υλικά

Με την ευκαιρία διαβάστε: Η έξυπνη τυρόπιτα!

500 γρ. αλεύρι

3 αυγά (το ένα για άλειμμα)

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 φλ. ελαιόλαδο

350 γρ. φέτα

Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί

Πιπέρι, δυόσμος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και το γιαούρτι μαζί και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά και το πιπέρι με το δυόσμο. Όταν όλα τα υλικά γίνουν μια ζύμη, τα κάνουμε μπαλάκια, τα πατάμε λίγο με το χέρι να απλώσουν και τα γυαλίζουμε με το αυγό.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα λατρέψετε!

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε την γεωργιανή τυρόπιτα, το χατζαπούρι, μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα ήλιος!

Υλικά για τη ζύμη

τρία φλυτζάνια αλεύρι λευκό
ένα φλυτζάνι νερό σε θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου
ένα φλυτζάνι γιαούρτι
ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι
ένα φακελάκι ξερής μαγιάς

συνταγή για τυρόπιτα

Παρασκευή της ζύμης

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το νερό, την μαγιά, το γιαούρτι και την ζάχαρη. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι και αναμειγνύουμε είτε με το χέρι είτε στο μίξερ.

Στο σχετικά υγρό μίγμα προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρις ότου έχουμε ένα ομοιογενές ελαστικό μίγμα. Πασπαλίζουμε το μίγμα με αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, που του δίνει περιθώρια να διπλασιαστεί σε όγκο.

Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και μία βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε να αφρατέψει για μία ώρα τουλάχιστον.

Υλικά για τη γέμιση:

δύο φλυτζάνια τριμμένη φέτα
μισό φλυτζάνι τριμμένο ανθότυρο
μισό φλυτζάνι τριμμένο κασέρι
λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα, πλούσια και τσουπωτή!

Παρασκευή

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες και ανοίγουμε καθεμία σε έναν λεπτό δίσκο.

Τοποθετούμε το μίγμα των τυριών επάνω στον δίσκο της ζύμης και τυλίγουμε. Φέρνουμε όλες τις άκρες μαζί και τις ενώνουμε.

Απλώνουμε τη μικρή σφαίρα, να γίνει δίσκος, και ανοίγουμε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο για να μη σκάσει στο ψήσιμο.

Αλείφουμε με ολίγο βούτυρο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε 180 βαθμούς.

Καθώς τις βγάζουμε από τον φούρνο, και πριν κρυώσουν, αλείφουμε πάλι με λίγο βούτυρο.

bostanistas.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share