Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει μια βρασμένη και κομμένη πατάτα στο ταψί. Το αποτέλεσμα... θα σας ξετρελάνει!

Απίστευτο!

30 Νοεμβρίου 2019 11:00
Βάζει μια βρασμένη και κομμένη πατάτα στο ταψί. Το αποτέλεσμα... θα σας ξετρελάνει!

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε! Κόψτε μια βρασμένη πατάτα και βάλτε την στο ταψί! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει όλους άφωνους.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Κάντε ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν!

Ωστόσο, στην παρακάτω συνταγή σας χαρίζουμε μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού σάντουιτς. Το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και ακόμα και οι πιο δύσκολοι θα ενθουσιαστούν!

Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):

-3 μεγάλες πατάτες
-1 κ.σ. Ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
-3 φέτες μοτσαρέλα
-1/4 φλιτζανιού κόκκινο πέστο
-3 φέτες ζαμπόν Serrano
-1/4 φλιτζανιού ρόκα
-λίγο βαλσάμικο ξίδι

Οδηγίες:

1.Ψήστε τις πατάτες, κόψτε τις στην μέση και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι. Κόψτε τις άκρες πριν περάσετε το εσωτερικό με λάδι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε την μοτσαρέλα μέσα στις άδειες πατάτες και ψήστε για 4 λεπτά στους 150.
2. Απλώστε το πέστο, διπλώστε το ζαμπόν πάνω σε 3 μισές πατάτες και μετά βάλτε την ρόκα. Ρίξτε ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι.
3. Βάλτε από πάνω τις άλλες 3 μισές πατάτες. Στηρίξτε τις με οδοντογλυφίδες και κόψτε τις σε πιο μικρά κομμάτια.

Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του σάντουιτς – και πολύ εύκολη. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά θέλετε μέσα!

Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Συνταγή: Παρόλο που τα slow cooker είναι πολύ χρήσιμα και μας βοηθούν να κάνουμε πολλά πιάτα χωρίς πολύ κόπο, ελάχιστοι τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν σούπες.

Ευτυχώς για σας όμως, βρήκαμε μία πολύ νόστιμη και απλή συνταγή. Το καλύτερο είναι πως η όλη προετοιμασία θα πάρει το πολύ 15 λεπτά. Οπότε ας ξεκινήσουμε. Λαχταριστά μπιφτέκια φούρνου γεμιστά με φέτα!

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κούπα καρότα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε κύβους
6 σκελίδες σκόρδο σε κύβους
1 κούπα σέλινο σε κύβους
1 κ.σ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ αλεύρι
1.5 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι

Οδηγίες:

1. Αρχικά κόψτε τα λαχανικά σας. Τις πατάτες σας μπορείτε να τις κόψετε και σε μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε.

2. Αφού τα κόψετε όλα, ρίξτε πρώτα τις πατάτες. Σε ένα διπλανό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι πριν τα ρίξετε πάνω από τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά για να πάνε παντού.


3. Μετά, ρίξτε μέσα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το νερό. Αφού τα έχετε βάλει όλα, προσθέστε και επιπλέον νερό εάν δείτε πως το νερό δεν είναι έστω 5 εκατοστά πάνω από τα λαχανικά.

4. Αφού τα ετοιμάσετε όλα, κλείστε την συσκευή και αφήστε την για έξι με οχτώ ώρες.

5. Όταν περάσει ο χρόνος, ανοίξτε το slow cooker και ελέγξτε την σούπα. Εάν σας φαίνεται καλή, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την σούπα σε πιάτα και σερβίρετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share