Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4+1 κινήσεις για πανεύκολα σοκολατάκια με μόλις 3 υλικά!

Με σοκοφρέτα και πραλίνα!

28 Νοεμβρίου 2019 11:16
4+1 κινήσεις για πανεύκολα σοκολατάκια με μόλις 3 υλικά!

4+1 κινήσεις για πανεύκολα σοκολατάκια με σοκοφρέτα και πραλίνα και με μόλις 3 υλικά! Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Εύκολη συνταγή για σπιτικά σοκολατάκια!

Υλικά:

  • 6 σοκοφρέτες των 30 γρ
  • 600 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 300 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι 15 εκατοστών, σπάμε σε χοντρά κομμάτια τις σοκοφρέτες και τις απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια
  3. Αναμειγνύουμε την κουβερτούρα με την πραλίνα και περιχύνουμε πάνω από τις σοκοφρέτες. Με μια μαρίς απλώνουμε όπου χρειάζεται προκειμένου να έχει ομοιόμορφη υφή και το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
  4. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σφίξει
  5. Κόβουμε το γλυκό σε καρεδάκια και σερβίρουμε

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την υπέροχη συνταγή της ημέρας για γλυκό ψυγείου! Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω!

Ένα υπέροχο, αφράτο και δροσερό γλύκισμα με στρώσεις μπισκότων, κρέμα στιγμής με σαντιγί, καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας. Μια πανεύκολη, για αρχάριους συνταγή, για ένα γλύκισμα πανεύκολο στη παρασκευή του για αρχάριους, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του, ιδανικό για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (θα χρειαστείτε 27 μπισκότα)
1 ½ φλ. τσαγιού κρύο γάλα
95 γρ. Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής (1 ½ φακελάκια των 62 γρ.)
220 γρ. έτοιμη σαντιγί
Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 55%κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος 35-36%λιπαρά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κοφτή κ.σ. μέλι

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα, πλούσια και τσουπωτή!

Εκτέλεση συνταγής

1. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη σκόνη Άνθος Αραβοσίτου και το γάλα και το χτυπάτε το μείγμα για 2 λ να πήξει. Την αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

2. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση του 9 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων, το υπόλοιπο μείγμα κρέμας-σαντιγί και τελειώνετε με μια στρώση μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας για 1 ώρα στο ψυγείο.

3. Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

4. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και να σφίξει τόσο, όσο να απλώνετε εύκολα. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ στρώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό σας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: Για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας στρώστε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολλας σταυρωτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share