Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

27 Νοεμβρίου 2019 22:19
Χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά!

Κλασικό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό, το κέικ!

Κόλαση: Κέικ σοκολάτας με 2 υλικά! Δεν θέλει ούτε 10 λεπτά!

Όχι οποιοδήποτε κέικ, όχι το κέικ σοκολάτας, αλλά το χριστουγεννιάτικο κέικ, το οποίο είναι συνήθως πλούσιο σε αποξηραμένα φρούτα.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια πανεύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με μόλις 3 υλικά. Ναι, συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά. Στα θετικά ότι υπάρχουν και κάποιες παραλλαγές καθώς και ότι με λίγη φαντασία μπορείτε να το εμπλουτίσετε και να του χαρίσετε έξτρα γεύση. 'Η απλά να το φέρετε στα γούστα σας.

Υλικά

  • 1 κιλό ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα
  • 2 1/2 κούπες χυμός φρούτων
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόψτε τα αποξηραμένα φρούτα.
  2. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα ρίξτε τις δύο από τις 2 1/2 κούπες χυμού.
  3. Ανάψτε την κουζίνα και αφήστε το μείγμα της κατσαρόλας να πάρει βράση.
  4. Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε για ακόμη 3 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για δύο ώρες, περίπου.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς αέρα, ή στους 170 αν θα ψήσετε σε αντιστάσεις.
  7. Αλευροβουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών.
  8. Αφού το μείγμα με τα φρούτα και το χυμό έχει κρυώσει για τα καλά, κοσκινίστε από πάνω τους το αλεύρι.
  9. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε και το χυμό που περίσσεψε.
  10. Βάλτε το μείγμα στο ταψί, τοποθετήστε στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και αφήστε να ψηθεί για 2 ώρες.
  11. Προσοχή, δεν έχουμε τελειώσει!
  12. Αν θέλετε τη μέγιστη απόλαυση αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να φάτε το κέικ σας!
  13. Αφού κρυώσει, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και κλείστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο.
  14. Υστερα από δύο ημέρες μπορείτε να το κόψετε και να το απολαύσετε.

Κέικ λεμονιού με καρύδα!

Το κέικ λεμονιού με καρύδα αποτελεί μία ιδανική επιλογή για σνακ ή συνοδευτικό με τον καφέ σας!

Vintage κέικ με μπανάνα και μέλ: Συνταγή Του 1940!

Υλικά για 6 άτομα:

  • 4 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζανάκι λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 baking powder
  • ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • φλούδα από λεμόνι (βράζουμε για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνετε και τους κρόκους.
  2. Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
  3. Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
  4. Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζετε.
  5. Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.

To πιο τέλειο και απλό κέικ μήλου στο μπλέντερ!

Το κέικ μήλου δεν είναι μόνο εύκολο στην παρασκευή του, αλλά έχει και πολύ απλά υλικά, από εκείνα που συνήθως υπάρχουν στο ντουλάπι μας, ενώ επιπλέον είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσουμε μήλα που έχουμε αρκετό καιρό. Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Υλικά

  • 2 μεγάλα μήλα ή 3 μέτρια
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή , αλλά αν δεν έχουμε
    καλή είναι και η λευκή)
  • 1 κοφτό κουταλάκι
  • σόδα
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα, ο χυμός ήταν 100ml)
  • 1 και 2/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι
  • μπέικιν
  • 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Λίγη άχνη για πασμάλισμα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα κανελογαρύφαλλα και το ξύσμα. Καθαρίζουμε το 1 μεγάλο (ή το 1,5 μεσαίο μήλο) και το κόβουμε σε φέτεςπου βάζουμε στο δοχείο του multi ή του μπλέντερ (μια απ’ όλες τις φορές που έφτιαξα το κέικ, μέτρησα τον πολτό και ήταν περίπου 1 κούπα). Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σόδα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα γαλάκτωμα. Αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα δυο μείγματα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης. Κόβουμε το υπόλοιπο μήλο σε πολύ λεπτές φετούλες και τις σπρώχνουμε μέσα στο
μείγμα να κρυφτούν όσο γίνεται (όχι τελείως).

Ψήνουμε λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα για μια ώρα περίπου , μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέντρο της φόρμας (μπορεί να έχει λίγη υγρασία λόγω των κομματιών του μήλου, αλλά δεν θα έχει ίχνος χυλού). Αφήνουμε να σταθεί κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

  • 4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
  2. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
  5. Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share