Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια

Πεντανόστιμα!

25 Νοεμβρίου 2019 11:03
Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την συνταγή της ημέρας με αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια! Διαβάστε την αναλυτικά παρακάτω:

Υλικά
900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Γέμιση

800 γρ. τυρί
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
λίγο πιπέρι

Τα πιο εύκολα κι αφράτα τυροπιτάκια-τυροψωμάκια

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.

Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε.

Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα.

Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.

Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. Διατηρούνται αρκετές ήμερες.

Αλμυρά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού! (Video)

Αλμυρά πεντανόστιμα και αφράτα κουλουράκια! Τόσο λαχταριστά που θα τα ξανακάνετε αμέσως!

Tα πιο νόστιμα κριτσίνια με τυρί!

Υλικα:

500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 γρ γιαούρτι
150 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε κορδόνια σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Με την βοήθεια από ένα ξυλάκι τους δίνουμε σχήμα.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Ψητά λαχανικά με βίδες και φέτα! Η πιο γρήγορη επιλογή!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε την πιο νόστιμη συνταγή για βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα! Είναι ιδανικό γεύμα για το γραφείο! Μην ψάχνετε τι θα παίρνετε μαζί σας!

Λαχταριστά μπιφτέκια φούρνου γεμιστά με φέτα!

Υλικά:

250γρ. βίδες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 μελιτζάνα σε κυβάκια

2 κολυκυθάκια σε ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά κίτρινη

2 ντομάτες ώριμες

5-6 κλωναράκια μαιντανού

150 γρ. φέτα

αλάτι και πιπέρι

Σοκολατένια brownies έτοιμα σε πέντε λεπτά! Το πιο νόστιμο γλυκό! (Video)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο νερό! Προσθέτουμε λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ζεσταίνουμε και σοτάρουμε την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν!

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος:

6 ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς το κουκούτσι)

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι

Στο τέλος ανακατεύουμε τις βίδες, τα λαχανικά που περάσαμε από το τηγάνι, την ντομάτα, τον μαιντανό και την φέτα σε κομματάκια! Περιχύνουμε και την σος και είναι έτοιμο το γεύμα μας!

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share