Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κόβει τις πατάτες του με αυτόν τον τρόπο... ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους!

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

20 Νοεμβρίου 2019 09:58
Κόβει τις πατάτες του με αυτόν τον τρόπο... ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους!

Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά, όχι μόνο των παιδών, αλλά όλων των ανθρώπων. Μια συνταγή που έχει ξεχωρίσει και κάνει τις πατάτες σας ξεχωριστές είναι αυτή εδώ!

Κάντε επίσης ζουμερές πατάτες φούρνου με κόλιανδρο!

Οι καλύτερες ψητές πατάτες γίνονται με αυτόν τον τρόπο! Κόψτε τις πατάτες και πρόσθεστε τυρί και μπέικον... είναι ο καλύτερος συνδυασμός για γευστικές και τραγανές πατάτες.

Τι πρέπει να κάνετε:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 215 βαθμούς.

Κόψτε την κορυφή της πατάτας και μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράξτε κύκλους στο εσωτερικό της.



Αναποδογυρίστε την πατάτα και χαράξτε την περιμετρικά. Προσέξτε μόνο να αφήσετε ένα μικρό κομμάτι άκοπο στην κορυφή. Αυτές οι χαρακιές πρέπει να φτάνουν μέχρι το κέντρο της πατάτας.



Ραντίστε τις πατάτες με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι.

Τοποθετήστε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 215 βαθμούς.

Μετά από 30 λεπτά, τις βγάζετε, ραντίζετε τις κορυφές με επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ακόμη λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, τις τοποθετείτε ξανά στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

Μετά από μια ώρα συνολικού ψησίματος, προσθέτουμε τριμμένο τυρί στις πατάτες.


Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.


Μόλις λιώσει, αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και ρίξτε από πάνω ξεροψημένα κομμάτια μπέικον.

Έβαλε τις πατάτες στο ταψί. Μόλις τις έβγαλε από τον φούρνο αντίκρισε το... τέλειο!

Σας έχουμε το τέλειο κολπάκι! Θα βάλετε τις πατάτες στο ταψί και μόλις τις βγάλετε από τον φούρνο θα πάθετε πλάκα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Βάζει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και από πανω τυρί - Αυτό που γίνεται μετά θα το τρως για μια ζωή!

Οι πατάτες στο φούρνο, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι... τηγανιτές.

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

-Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

-Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Οι πιο νόστιμες πατάτες baby στον φούρνο!

Οι πατάτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε! Οι παραλλαγές είναι άπειρες και οι ιδέες πολλές! Αυτήν την φορά σας προτείνει το Athensmagazine.gr ονειρεμένες πατάτες φούρνου με βούτυρο!

Υλικά Συνταγής:

1/2 κιλό baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
50 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση:

Για τις πατάτες βουτύρου, διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε στη μέση.

Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.

Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.

Τη σερβίρετε σκέτη με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά. Ιδανική συνταγή για τραπέζι!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share