Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Εκπληκτική μελοτυρόπιτα!

Δοκιμάστε την!

19 Νοεμβρίου 2019 08:05
Εκπληκτική μελοτυρόπιτα!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε εκπληκτική μελοτυρόπιτα!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα της στιγμής!

Τι θα χρειαστείτε:

4-5 φύλλα κρούστας χοντρά
μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό

συνταγή για μελοτυρόπιτα
βούτυρο λειωμένο για το τηγάνισμα
κανέλλα σκόνη
τυρι φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8 x 0,5 x 0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.

Κόψτε τα φύλλα σε διπλάσιο μέγεθος από το τυρί και το τυλίγετε σε αυτά. Ροδίζετε στο βούτυρο, αποσύρετε, γλασάρετε και περιχύνετε το μέλι και την κανέλα.

Εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 30 λεπτά!

Η τέλεια υγιεινή συνταγή για τυρόπιτα, έτοιμη σε 30 λεπτά! Δοκιμάστε την...

Με την ευκαιρία διαβάστε: Γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ!

Υλικά

2 λίτρα γάλα φρέσκο
5-5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
550 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα
2 αυγά
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. αλάτι κοφτό (εάν θέλετε προσθέστε και παραπάνω αφού πρώτα δοκιμάσετε)
μαύρο πιπέρι

Βήματα

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

2 Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε μέχρι τα πάντα να ενσωματωθούν.

3 Από το αλεύρι ρίξτε τα πρώτα 5 φλιτζάνια και αν το μίγμα είναι ακόμα υδαρές προσθέστε και το άλλο ½ φλιτζάνι.

4 Κανονικά αυτό το μίγμα, πριν προσθέσετε το τυρί, πρέπει να έχει την υφή χυλού.

5 Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί περίπου 30 cm X 40 cm.

6 Ψήστε για περίπου 50 λεπτά έως μία ώρα ή έως ότου κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσό χρώμα και σταθεροποιηθεί το εσωτερικό.

Εβρίτικη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Όπως έχετε καταλάβει το Athensmagazine.gr αγαπά τις τυρόπιτες. Για σήμερα σας έχουμε μια τέλεια συνταγή που σίγουρα δεν έχετε ξανακάνει. Εβρίτικη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Δοκιμάστε την!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα express: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα σε 10 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ:

750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κύβος φρέσκια μαγιά (25 γρ.)
400γρ. χλιαρό νερό
250γρ. μαργαρίνη
περίπου 1 κιλό τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλυτζάνι νερό.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι,τη διαλυμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό.

Ανακατεύουμε με το γάντζο!Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο,ελαστικό ζυμαράκι και στα τοιχώματα να μην έχει ίχνη από αλεύρι ή ζύμη. Σε αυτή τη φάση αν η ζύμη μας κολλάει μετά από ένα δεκάλεπτο ζυμώματος προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Παίζει ρόλο το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε! Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μία πετσέτα για ένα δεκάλεπτο.

Δημιουργούμε 5 μπάλες ίδιου μεγέθους και μία λίγο μεγαλύτερη για βάση.Τις αφήνουμε πάλι στην άκρη σκεπασμένες για ένα τέταρτο.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Παίρνουμε μία μία τη μπάλα(πρώτα τη μεγαλύτερη) και τη βουτάμε στη μαργαρίνη.Τη βγάζουμε και την περιστρέφουμε κυκλικά για να ανοίξει.Δείτε το βίντεο στο τέλος της συνταγής για περισσότερη βοήθεια!

Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί,την ανοίγουμε ελαφρά με τα χέρια και τρίβουμε λίγη φέτα.Κατόπιν παίρνουμε μία μία τις υπόλοιπες μπάλες απλά τις κάνουμε λίγο πιο μικρές στη διάμετρο(σε σχέση με τη βάση).Δεν ξεχνάμε ενδιάμεσα να τρίβουμε φέτα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε πολύ τη μπάλα και να γίνει λεπτή γιατί θα τη ζυμώσουμε παρακάτω.Το πάχος θα είναι περίπου αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα Ρουμελιώτικη: Η πεντανόστιμη συνταγή της ημέρας!

Σκεπάζουμε με το μεγαλύτερο ζυμαράκι τα υπόλοιπα που βρίσκονται από πάνω. Αναποδογυρίζουμε την πίτα και την ανοίγουμε σε όλο το ταψί.Έπειτα, τη διπλώνουμε στη μέση και ξανά στη μέση.

Την ξανανοίγουμε με τα χέρια! Αναποδογυρίζουμε την πίτα και την απλώνουμε. Αν θέλουμε η πίτα μας να φαίνεται ότι έχει πολλά φύλλα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Αν δυσκολευόμαστε να την ανοίξουμε με τα χέρια κάνουμε τα εξής: ή την αφήνουμε για 2-3 λεπτα να ξεκουραστεί ή βάζουμε λίγο απο τη λιωμένη μαργαρίνη!

Την κόβουμε στη μέση και τη μοιράζουμε σε δύο μεγάλα ταψιά. Με τα χέρια μας την ανοίγουμε να απλωθεί σε όλο το ταψί!Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 5 χιλιοστά.Όσο πιο λεπτή τόσο πιο τραγανή και ωραία!Αλλιώς θα γίνει πιο ψωμένια!Προσωπικά την προτιμώ λεπτή!

Τέλος,ρίχνουμε από πάνω την περίσσεια μαργαρίνη! Σε αυτή τη φάση αν θέλουμε καταψύχουμε την τυρόπιτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αφράτη τυρόπιτα με 3 είδη τυριών!

Τυρόπιτα με ζαμπόν ξεσκέπαστη

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share