Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα θεϊκά κεφτεδάκια κοτόπουλου για όσους κάνουν διατροφή! Έτοιμα σε 10 λεπτά!

Πεντανόστιμα!

18 Νοεμβρίου 2019 20:18
Τα θεϊκά κεφτεδάκια κοτόπουλου για όσους κάνουν διατροφή! Έτοιμα σε 10 λεπτά!

Τα θεϊκά κεφτεδάκια κοτόπουλου για όσους κάνουν διατροφή! Έτοιμα σε 10 λεπτά!

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά. Δείτε μια λαχταριστη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού! Τυρόπιτα φούρνου με ξινομυζήθρα χωρίς φύλλο!

Υλικά

500 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πακέτο γαλέτα
2 κ. σούπας κουάκερ
4 φύλλα δυόσμου
μαϊντανός
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Ελαιόλαδο
Για τη σως γιαουρτιού

2 κεσεδάκια γιαούρτι
Άνηθο
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και από τη γαλέτα χρησιμοποιούμε το 1 φλιτζάνι. Επίσης στο μίγμα βάζουμε μόνο το ένα αυγό, το άλλο είναι για το πανάρισμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου. Η συνοδευτική σως φτιάχνεται ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Tα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα καυτερής πιπεριάς!

Θα τα βρείτε σε διάφορες εκδοχές σε όλο τον κόσµο, λίγοι είναι τόσο γευστικοί όσο αυτοί.

Αυτά τα κεφτεδάκια ξεχωρίζουν για την πλούσια σάλτσα, τη χρυσοτηγανισµένη όψη και τη γενναιόδωρη χρήση των µπαχαρικών.

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά (για 35 – 40 κεφτέδες)
Για τους κεφτέδες

100 ml λευκό ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, κατά προτίμηση από λάπα
350 γρ. ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε γάλα για 5 λεπτά και μετά καλά στυμμένο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα

αλεύρι, για το αλεύρωμα
3 – 4 εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο του σκεύους, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς*

15 μέτριες καυτερές πιπεριές κέρατο (μακριές και πολύ λεπτές πιπεριές, ανοιχτόχρωμες), καθαρισμένες από κοτσάνι και σπόρια (αν μας αρέσουν πολύ τα καυτερά, αφήνουμε όσα σπόρια θέλουμε), κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1/2 ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (σε ματσάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα ή σε γλαστράκια, στα φυτώρια και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το πράσινο μέρος από 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο ή 3 – 4 κλωνάρια μαϊντανού – χωρίς τα πολύ χοντρά σημεία)
40 ml ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Κεφτέδες: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σιγομαγειρεύουμε όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αχνιστούν και τα υγρά τους να εξατμιστούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα τον κιμά με το μείγμα του τηγανιού και προσθέτουμε το ψωμί, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5 – 10 λεπτά.

Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός, όμως με το ζύμωμα αναμειγνύονται καλύτερα τα αρώματα των υλικών, μαλακώνουν οι ίνες του κρέατος και το μείγμα γίνεται ομοιογενές. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει ελαφρώς. Στη συνέχεια το πλάθουμε σε σχετικά μεγάλους κεφτέδες, βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας. Ζεσταίνουμε 3 – 4 εκ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα καυτερής πιπεριάς: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυτερές πιπεριές για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθεί η φλούδα τους.

Τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σχοινόπρασο (ή ό,τι επιλέξουμε) και το ξίδι, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, ώστε η σάλτσα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομοιογενής. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα πιπεριάς.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share