Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πιο ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά!

Θα σας ξετρελάνουν!

18 Νοεμβρίου 2019 13:16
Τα πιο ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας ανοίξει την όρεξη με την συνταγή της ημέρας! Σήμερα έχουμε τα πιο ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Μια συνταγή με ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, το αποτέλεσμα είναι αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια, που αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα, δεν φτάνουν ποτέ....θέλουμε κι άλλα! Φτιάξτε και με μια ελαφριά τυροκαυτερή που σας δίνω σε άλλη στήλη και καλή απόλαυση. Τα πιο ζουμερά και λαχταριστά μπιφτέκια με 3 μυστικά!

Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 15λεπτά 20λεπτά

Υλικά

300γρ.χοιρινό κιμά από μπούτι
700γρ.μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
150γρ.κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
35γρ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
2κγ.αλάτι.
1κγ.ρίγανη φρέσκια κατά προτίμηση
50γρ.ελαιόλαδο
125γρ.γαλέτα
110γργάλα φρέσκο 2%
150γρ.νερό
1ασπράδι αυγού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες:
5
μερίδες

Οδηγίες
Σ' ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το νερό και την γαλέτα αφήνουμε για πέντε λεπτά να μουλιάσει καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κιμάδες και όλα τα υλικά μαζί και την μουλιασμένη γαλέτα και πλάθουμε για αρκετά λεπτά να δέσουν τα υλικά, όσο πιο πολύ τα πλάσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε πάνω σε σχάρα στο γκριλ στους 250 βαθμούς για δέκα λεπτά από την μια πλευρά και δέκα από την άλλη πλευρά, η υψηλή θερμοκρασία κάνει το κρέας να παραμείνει ζουμερό. Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες και βραστά άγρια χόρτα.

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

Η υπέροχη συνταγή της ημέρας με μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι! Θα τα φτιάχνετε συνέχεια μόλις τα δοκιμάσετε!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή στο Athensmagazine.gr:

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

Υλικά για 3 μερίδες:
1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανι!

Μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή θα τρως μπιφτέκια κάθε μέρα!

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες) Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά. Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Εξαιρετική επιλογή για νηστεύοντες και χορτοφάγους. Χαμηλά σε θερμίδες, άνετα μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό (σε μικρή ποσότητα) κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share