Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα της στιγμής!

Πανεύκολη!

18 Νοεμβρίου 2019 08:47
Τυρόπιτα της στιγμής!

Το Athensmagazine.gr βρήκε για σας μια μοναδική συνταγή για τυρόπιτα της στιγμής. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μόνο 5.

Με την ευκαιρία δείτε και αυτή την συνταγή: Εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 30 λεπτά!

Υλικά:

-500 γρ. τυρί φέτα
-250 γρ. λιωμένο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα φύλλων
-500 γρ. φύλλο κρούστας
-3 αυγά
-250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε καλά ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια σας και την αφήνετε στην άκρη.

Διπλώνετε το ένα φύλλο κρούστας στη μέση το απλώνετε στη βάση του ταψιού, το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με 1 χούφτα περίπου θρυμματισμένη φέτα. Από πάνω τοποθετείτε άλλο ένα φύλλο διπλωμένο στη μέση ελαφρώς τσαλακωμένο, το βουτυρώνετε και πασπαλίζετε από πάνω άλλη 1 χούφτα περίπου θρυμματισμένης φέτας.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με στρώσεις φύλλου διπλωμένου και ελαφρώς τσαλακωμένου, αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με φέτα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η φέτα. Το τελευταίο διπλωμένο φύλλο που θα βάλετε στην επιφάνεια δεν θα το διπλώσετε αλλά θα πιέσετε τις άκρες του με το πινέλο βουτυρώματος προς τη βάση του ταψιού περιμετρικά. Με την ευκαιρία δείτε και αυτή την συνταγή: Γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ!

Βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη πίτα σας σε κομμάτια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο που σας περίσσεψε από το άλειμμα, τα χτυπάτε με το σύρμα να αναμιχθούν καλά και περιχύνετε ομοιόμορφα τη πίτα σας.

Την αφήνετε να απορροφήσει καλά το μείγμα γάλακτος και μετά τη ψήνετε στο καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λ περίπου. ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος πάντα εξαρτάται από το κάθε φούρνο. Όση διατηρήσετε στο ψυγείο να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε τοστιέρα πριν τη καταναλώσετε.

Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα!

Βρήκαμε μια ξεχωριστή συνταγή για βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει! Μην καθυστερείτε άλλο! Τρέξτε να την φτιάξετε.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Εβρίτικη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Τι θα χρειαστείτε:

2 φλ. τσαγ. νερό
4 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
250 γρ. φέτα
250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Λιώστε το βούτυρο. Αλείψτε καλά με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψί της κουζίνας.

Σε λεκανίτσα ρίξτε το νερό, το αλάτι, σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάξτε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Ζυμώστε αρκετά τη ζύμη σας για να μπορέσετε να την απλώσετε πιο εύκολα…

Χωρίστε τη ζύμη σε 15 ισομεγέθη κομμάτια. Πλάστε τα κομμάτια σε μπαλάκια…

Απλώστε κάθε μπαλάκι σε φύλλο μικρό στο μέγεθος πιάτου του φρούτου.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα express: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα σε 10 λεπτά!

Χωρίστε τα φύλλα σε τρεις πεντάδες. Αλείψτε κάθε ένα από τα τέσσερα φύλλα κάθε πεντάδας με μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο και σκεπάστε τα με το πέμπτο φύλλο χωρίς να το αλείψετε. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες δύο πεντάδες.

Αλευρώστε τον πάγκο σας. Πάρτε την πρώτη πεντάδα και ανοίξτε την σε φύλλο. Ανοίξτε το φύλλο όσο μεγαλύτερο γίνεται. Όσο μεγαλύτερο, τόσο λεπτότερο, τόσο πιο τραγανή και επιτυχημένη η πίτα. Ραντίστε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλο.

Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Πιάστε την μια άκρη του φύλλου και φέρτε την μέχρι το κέντρο του.

Πιάστε την απέναντι άκρη και διπλώστε την πάνω από την προηγούμενη. Θα έχετε τώρα μπροστά σας ένα παραλληλόγραμμο. Ραντίστε με βούτυρο.

Διπλώστε τις δύο άκρες φέρνοντας την μία πάνω στην άλλη και φτιάξτε ένα τετράγωνο φάκελο. Βάλτε τον φάκελο στο κέντρο του ταψιού και αλείψτε την επιφάνειά του με βούτυρο.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις άλλες δύο πεντάδες των φύλλων. Θα φτιάξετε έτσι άλλους δύο φακέλους και θα τους τοποθετήσετε πάνω από τον πρώτο.

Με τις παλάμες σας, σιγά σιγά και ξεκινώντας από το κέντρο, πατήστε με δύναμη και προσπαθήστε να απλώσετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού…

Ψήστε στους 180 με 200 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share