Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Βεζούβιος: Ο λουκουμάς που λιώνει στο στόμα!

Πεντανόστιμο!

16 Νοεμβρίου 2019 12:29
Βεζούβιος: Ο λουκουμάς που λιώνει στο στόμα!

Τα Βεζούβιος είναι πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. Ένας λουκουμάς που λιώνει στο στόμα!

Σε αυτό το μαγαζί θα φάτε τους καλύτερους λουκουμάδες! Γίνεται χαμός!

Για τη γέμιση υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως ο κιμάς, η φέτα, η πατάτα, το ροκφόρ ή ακόμα και παρμεζάνα. Είναι ιδανικά για τα παιδικά πάρτι αλλά και για σνακ ή μεζεδάκια για τους ενήλικες.

Για τη ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml νερό χλιαρό
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Για τη γέμιση

  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 6 φέτες τυρί για τοστ
  • 12 κ.γ κέτσαπ
  • Λάδι για το τηγάνισμα

undefined

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κ.σ από το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το αλάτι και ανοίγουμε μία λακούβα στη μέση. Βάζουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό και φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο φτιάχνουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της ζύμης και με στεγνά και αλευρωμένα χέρια χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
  2. Κόβουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα και το τυρί για τόστ στη μέση και τα τυλίγουμε σε ένα ρολό. Κάθε ρολό πρέπει να περιέχει ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί.
  3. Με καλά αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μία μπαλίτσα στη χούφτα μας και την πατάμε να ανοίξει καλά σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Βάζουμε ένα γεμάτο κ.γ κάτσαπ και από ένα ρολό τυρί – ζαμπόν και τραβάμε τα άκρα της ζύμης για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Κλείνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας και την πλάθουμε σε μπαλίτσα κλείνοντας κάθε άνοιγμα και ακολούθως την πατάμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Γλυκό με 2 υλικά μόνο. Έτοιμο σε 15 λεπτά!

Σας έχουμε το τέλειο γλυκό με δύο υλικά και έτοιμο σε 15 λεπτά! Εσείς ακόμη να το φτιάξετε;

Με την ευκαιρία διαβάστε: Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!

Υλικά:

1 κουτί Marshmallows (της επιλογής σου)
1 κουτί Chocolate chips

συνταγή για εύκολο γλυκό

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο σου στους 230 βαθμούς Κελσίου.

Άδειασε 1 κουτί chocolate chips μέσα σε 1 τηγάνι φούρνου (ή στρογγυλό ταψί).

Κάλυψε τα από πάνω με τα Marshmallows που έχεις.

Ψήσε στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι η κορυφή των Marshmallows να γίνει χρυσο-καφέ. Έτοιμο!.

Tip: Βούτηξε μέσα σκέτο μπισκότο (όπως τα Morning Coffee) και απόλαυσε το γλυκό σου!

Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 10 ώρες
Μερίδες: 10

Το γλυκό ψυγείου της γιαγιάς: Έχει μόνο 5 υλικά και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!

Το γλυκό ψυγείου της γιαγιάς... Έχει μόνο 5 υλικά και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!

Κάθε καλοκαίρι η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψυγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα!
Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδέν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ από τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό! Το μπισκοτογλυκό της τεμπέλας που έχει μόλις 4 υλικά!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
3ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

 γλυκό ψυγείου της γιαγιάς

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τ αέχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share